Kadına şiddet aklanmak isteniyor: Eski eşini yaralayan erkek akıl sağlığı raporu bekliyor

Kadına şiddet aklanmak isteniyor: Eski eşini yaralayan erkek akıl sağlığı raporu bekliyor
Tabanca ile eski eşi Aysel Aydemir'i yaralayan Ferhat B.'nin İzmir'de 12,5 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada, mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığı raporunun alınması için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları...
Tabanca ile eski eşi Aysel Aydemir'i yaralayan Ferhat B.'nin İzmir'de 12,5 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada, mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığı raporunun alınması için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne yazı yazılmasına karar verdi.

Olay, İzmir'in Çiğli ilçesinde yaşandı. 2 çocuk annesi Aysel Aydemir, geçen 19 Haziran'da işe gitmek için evinden çıktı. Boşandığı ve koruma kararı aldığı Ferhat B., Aydemir'in yanına gelerek pompalı tüfekle ateş etti. Tüfek arızalanınca tabanca çeken Ferhat B., Aydemir'i bacaklarından vurduktan sonra olay yerinden kaçtı. Aydemir hastaneye kaldırılırken, Ferhat B. ise gözaltına alındı ve tutuklandı.

Savcılık, Ferhat B. hakkında 'boşandığı eşe karşı kasten yaralama', 'silahla tehdit' ve '6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet' suçlarından toplam 12,5 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianame, Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Ancak davayı takip eden avukatlar, görevsizlik talep ederek dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini istedi. Talep kabul edildi ve dava Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

[gallery ids="541622,541619,541618"]

Davanın 3. duruşmasında, mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Sanık ise duruşmada susma hakkını kullandı. Sanık avukatı, müvekkilinin öldürme kastının olmadığını, eyleminin yaralama suçunu oluşturduğunu belirterek, tutukluluğunun medya baskısıyla sürdüğünü iddia etti. Avukat, müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olmadığını savunarak beraat talep etti. Mahkeme, Ferhat B.'nin akıl sağlığına dair rapor alınması ve bir tanığın dinlenmesi için yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma, tutukluluk halinin devamına hükmedilerek ertelendi.