Kaftancıoğlu isim vermeden Soylu’yu İçişleri Bakanı’na sordu: Sizden önceki, koltuğunda armut mu topluyormuş?

Kaftancıoğlu isim vermeden Soylu’yu İçişleri Bakanı’na sordu: Sizden önceki, koltuğunda armut mu topluyormuş?
Gazete Pencere Haber MerkeziEski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan koltuğu devralan Ali Yerlikaya’nın göreve geldikten sonra uyuşturucu ve suç örgütü çetelerine yönelik operasyonların sayısında artış dikkati çekerken,...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan koltuğu devralan Ali Yerlikaya’nın göreve geldikten sonra uyuşturucu ve suç örgütü çetelerine yönelik operasyonların sayısında artış dikkati çekerken, CHP’li Canan Kaftancıoğlu, Soylu’yu işaret ederek Bakan Yerlikaya’ya “Sizden önceki, koltuğunda armut mu topluyormuş?” diye sordu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 81 ilde aranan kişilere yönelik operasyon hakkında bilgi verdiği tweet’i alıntılayan eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Sizden önceki koltuğunda armut mu topluyormuş? Haksız ve hadsiz yere bana/insanlara saldırmaktan asıl görevine zaman bulamamış anlaşılan…” diye yazdı.
Canan Kaftancıoğlu’nun isim vermediği ancak işaret ettiği eski bakan Süleyman Soylu, Kaftancıoğlu ile ilgili “DHKP-C ile iltisaklı” isnadında bulunmuştu.

28 Mayıs seçimleri öncesi de Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimine saatler kala sandık başkanları, görevliler ve müşahitlere uyarılarda bulunmuş ve şu paylaşımı yapmıştı:

"Tüm sandık başkanları, görevlileri ve müşahitler: Kolluk kuvvetleri 142 belgesinin orijinali (ıslak imzalı) ile oy kullanabilirler ve belgeyi sandık başkanına teslim etmek zorundadırlar! Belgeyi çok dikkatle inceleyin. Fotokopi ya da başka bir belgeyle sandığınızda oy kullanmak isteyen olursa asla izin vermeyin. Yakaladığınız olduğunda tutanak tutun. Okul avukatınızla görüşüp hızlıca kişi hakkında suç duyurusunda bulunmayı ihmal etmeyin. Suratına da tükürebilirsiniz diyeceğim ama tükrüğünüzü ziyan etmeyin. Utanması olmayan ahlaksız yapar bunu zira."

Bunun üzerine Soylu, Kaftancıoğlu’nu hedef göstererek "Türk polisine hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu denilen militan, yıllardır seçim günleri oy kullanan ve seçimin güvenliğini sağlayan polisimizin yüzüne tükürülmesini söylüyor. Ortakları PKK, FETÖ, DHKP-C, MLKP olunca…" demişti.