KCDP’ye kapatma davası ertelendi

KCDP’ye kapatma davası ertelendi
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Derneğine “ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” gerekçesiyle açılan kapatma davasının ikinci duruşması dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görüldü.Mahkemede söz...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Derneğine “ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” gerekçesiyle açılan kapatma davasının ikinci duruşması dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görüldü.

Mahkemede söz alan dernek avukatları, derneğe açılan kapatma davasının hukuka aykırı olduğunu ve davanın düşürülmesi gerektiğini savundu. Avukatlar, davanın açılmasına neden olan ve dosyada delil sayılan polis fezlekelerinde yer alan suçlamaların, ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını söylediler.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği ile öldürülen kadınların aileleri de davaya katılma talebinde bulundu.

Mahkeme, müdahillik taleplerinin reddine karar verdi. Hakim, tanıkların dinlenilmesine ve tüm dosya geldikten sonra avukatların beyanda bulunulması için süre vererek duruşmayı 11 Ocak 2023 tarihine erteledi.

Öne Çıkanlar