Kebaplarında 'kanatlı eti' çıkmıştı: Ünlü ciğerciden açıklama geldi

Ciğerci Bahattin Sakarya şubesi, Adana kebabından çıkan kanatlı eti için "çapraz temas" açıklaması yaptı.

Kebaplarında 'kanatlı eti' çıkmıştı: Ünlü ciğerciden açıklama geldi

GAZETE PENCERE - Bakanlığın tağşiş listesinde yer alan Ciğerci Bahattin Sakarya şubesi, Adana kebabından çıkan kanatlı eti için "çapraz temas" açıklaması yaptı. Firma, bıçak ve tahta kullanımı nedeniyle yaşanan durumun istemsiz bir temas olabileceğini savundu.

taklit veya tağşiş yapılan gıdalar listesini düb güncelledi. NTV'nin haberine göre listede yer alan firmalar arasında Türkiye genelinde onlarca şubesiyle tanınan Ciğerci Bahattin de var.

ÇAPRAZ TEMAS SAVUNMASI

Ciğerci Bahattin Sakarya, bakanlığın tespitinin ardından sosyal medya hesabından kamuoyuna açıklama yaptı. Firma, ürünlerinde tespit edilen kanatlı et oranının yüzde 1 olduğunu belirterek kırmızı et ürünlerine kanatlı tavuk eti katılmasının söz konusu olmadığını savundu. Açıklamada, "Söz konusu analizde tespit edilen çok düşük orandaki kanatlı tavuk eti varlığının, işletmede kırmızı et ve kanatlı tavuk etinin aynı ortamda ayrı doğrama tahtası, bıçak veya ekipmanla işlenmesi nedeniyle meydana gelebilecek istemsiz bir temastan kaynaklanmış olması kuvvetle muhtemeldir" denildi.

'HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI'

Firma, tüm personele gerekli uyarıların tekrarlandığını belirterek Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da gıda güvenliği bakımından ekipman, bıçak ve çalışma yüzeyleri aracılığıyla bu tür istemsiz temasın meydana gelebileceğini açıkça kabul ettiğini vurguladı

Açıklamada resmi kurumlarca gerçekleştirilen onlarca denetimin eksiksiz ve sorunsuz tamamlandığı ifade edildi. Kanatlı et tespit edilmesinin ürüne bilerek ve tağşiş amacıyla katıldığı anlamına gelmediği savunularak toplum sağlığı açısından tehlike oluşturacak bir durum bulunmadığı belirtildi. Firma, konuyu hem şirket içinde hem de idari ve hukuki yollarda takip ettiklerini duyurdu. Açıklamada, "Henüz bu süreçler sona ermeden işletmemiz hakkında 'tağşiş yaptığı kesinleşmiştir' şeklinde bir değerlendirme yapılması hukuken doğru değildir" ifadesi kullanıldı

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar