Kerem Kınık'a AKP'den tepki: Bu nasıl üslup?

Kerem Kınık'a AKP'den tepki: Bu nasıl üslup?
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, komedyen Şahan Gökbakar ile bir süredir polemik yaşayan ve deprem sonrası tartışmaların odağında olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın üslubuna tepki gösterdi.6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı...

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, komedyen Şahan Gökbakar ile bir süredir polemik yaşayan ve deprem sonrası tartışmaların odağında olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın üslubuna tepki gösterdi.

6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Kızılay'ın yeterliliği sorgulanırken Şahan Gökbakar ve Kerem Kınık sosyal medya üzerinden bir süredir tartışma yaşıyor.

İkili arasındaki en son tartışma Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel'in kaleme aldığı "Kerem Kınık’ı belgeler yalanladı" başlıklı yazı üzerine oldu.

Gökbakar, Ağırel'in yazısını alıntılayarak "Keremin mumu, Murat Ağırel'e kadar yanar. Afet anında, millet açıktayken Kızılaydan ÇADIR SATAN KEREM kendini Atatürk ve İsmet İnönüye iftira atarak savunmaya kalkmıştı. Yokmuş öyle birşey… ha bu arada noldu seni milletvekili adayı yapmıyorlar mı?" diye yazdı.

Kınık da Gökbakar'ın eleştirisine şu ifadelerle yanıt verdi:

Şahancım ne güzel biz deprem bölgesinde sen Marmariste birbirimize bulaşmadan yaşamaya başlamıştık. Ama bu müfteri ifaden beni cevaba mecbur etti. Murat Ağırel'in yazısına cevabım aşağıda. Bu arada davetimiz baki gel depremzedelerimize birlikte hizmet edelim. Hem devletimiz ve gönüllüler sahayı çok hızlı toparladı ilk zamanlarda duyduğun endişeler de yok artık merak etme.

AKP: SADECE İŞİNİZE ODAKLANIN ARTIK

Tartışmaya dahil olan Bülent Turan, Kınık'a şu ifadeleri kullandı:

Allah aşkına "Şahancım" ne, "bulaşmak" ne? Bu nasıl bir üslup? Yok mu sizin avukatınız/basın danışmanınız açıklama yapılacaksa yapsın! Göreviniz Recep İvedik tiplemesiyle bu seviyede bir polemik midir? Sadece işinize odaklansanız artık!

AĞIREL'İN YAZISI

Depremin yaşanmasından kısa bir süre sonra AHBAP Derneği'ne çadır satışı yapan Kerem Kınık, kendisini "Kızılay bu işi yeni de yapmıyor, Atatürk’ün emri ile İsmet Paşa’nın onayı ile yapılan çadır satışları var" iddiasıyla savundu.

Ağırel de dün kaleme aldığı köşe yazısında Kızılay'ın arşivlerinde bu iddiayı doğrulayacak bir belge olmadığını belirtti. Ağırel, yazısında Kınık'ın kendisine bir belge gönderdiğini de ifade ederek şunları yazdı:

Sayın Kınık’a Kızılay arşivinde bu iddiayı bulamadığımı bildirdim. Bana 1936 tarihli ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk imzalı bir belge gönderdi. Konusu ise çadır satışı değil maske satışı. Savaştan çıkmış ve her an yeni bir dünya savaşı çıkma ihtimali olan bir iklimde, sanayileşmeye çalışan genç Türkiye. Ürettiği gaz maskelerini satıyor. 1936’da gaz maskesi üretiyor Türkiye ve Kızılay!

Yani savaş esnasında halkına gaz maskesi satmıyor. Ürettiği gaz maskesini normal zamanda satıyor. Ayrıca iddia edildiği gibi çadır satışı olayı da yok.
Başkan bir belge daha gönderdi; 5 Eylül 1939 tarihli. İsmet İnönü imzalı… Yine maske satışı ile ilgili. “Harp maskelerine indirim yapalım mı” diye sormuş Kızılay, İnönü de “Yapın” demiş.

Kerem Kınık da daha sonra şu mesajı paylaştı: