"Kılıçdaroğlu Abdullah Gül ile görüşebilir"

"Kılıçdaroğlu Abdullah Gül ile görüşebilir"
Sürpriz bir şekilde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşen Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de ziyaret etmesi gündemde. İddiayı CHP kaynaklarına dayandırarak...

Sürpriz bir şekilde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşen Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de ziyaret etmesi gündemde. İddiayı CHP kaynaklarına dayandırarak gazeteci Murat Yetkin ortaya attı.

Murat Yetkin'in kendi internet sitesinde kaleme aldığı yazının ilgili bölümü şöyle:

"KILIÇDAROĞLU EN GENİŞ KOALİSYON İÇİN UĞRAŞIYOR"

Dün sürpriz bir şekilde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le görüşen 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le de görüşmesi gündemde. Bu yazıyı yazdığım saatte henüz görüşmenin yapılıp yapılmayacağı kesinleşmemişti ama CHP yönetiminden bir ismin ifadesiyle “mümkündü”. Kılıçdaroğlu, Sezer’den “partisiz cumhurbaşkanı” olarak görüş ve önerilerini almak için bir “nezaket ziyaretinde” bulunmak istemişti. Gerçekleşirse Gül’le görüşmesinin de bu tür bir nezaket ziyareti olarak duyurulacağı anlaşılıyordu.

Kılıçdaroğlu, Sezer’le ziyaretini bir avuç çalışma arkadaşı dışında kimseyle paylaşmamış, basına duyurmamıştı. Tıpkı bir gün önce, 29 Mart’ta ABD Büyükelçisi Jeff Flake’in ziyaretinde olduğu gibi sadece parti fotoğraf ve kamera ekibinin haberi olacak, sonra basına haber verilecekti.

Ancak Kılıçdaroğlu ve ekibi Sezer’in Ankara, Gölbaşı’daki evine gittiklerinde küçük bir gazeteci ordusuyla karşılaşmışlardı. Belli ki öne çıkmamasıyla tanınan Sezer, bu ziyareti önemsiyor, duyulmasını istiyordu. İçeride konuşulanlardan bir kısmı ancak “ikisinden birisi anılarında yazarsa” kamuoyuyla paylaşılmış olacaktı. Ama örneğin Sezer bir noktada Kılıçdaroğlu’nun bir gün önce Muharrem İnce’ye yaptığı ziyareti izlediğini özellikle belirtmişti.

"SEZER KILIÇDAROĞLU'NU ŞAŞIRTMIŞ"

CHP ekibi ayrılırken de bahçe kapısına kadar çıkmış ve gazetecilere Kılıçdaroğlu’na destek verdiğini, kazanmasını istediğini söylemişti. Kılıçdaroğlu bu kadar açık ve ince bir jesti kendisinin de beklemediğini ayrıldıktan sonra yanındakilere söylemişti. Acaba Kılıçdaroğlu-Gül görüşmesi gerçekleşirse acaba Gül de Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verir ya da destek anlamına gelecek bir ifadede, jestte bulunur mu? Kılıçdaroğlu olabilecek en geniş koalisyon için uğraşıyor.