Kılıçdaroğlu: Size söz veriyorum, hiçbir fakir ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilmeyecek

Kılıçdaroğlu: Size söz veriyorum, hiçbir fakir ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilmeyecek
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Aile Destekleri Sigortası Buluşması'nda konuştu. Kılıçdaroğlu sosyal devletin önemine dikkat çekerek "Hangi sosyal devlette gelirin yarısı...

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Aile Destekleri Sigortası Buluşması'nda konuştu. Kılıçdaroğlu sosyal devletin önemine dikkat çekerek "Hangi sosyal devlette gelirin yarısı kiraya gider?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, "Benim saraylarda oturmak gibi bir derdim yok. Sizin gibi yaşayacağım ve sizin sorunlarınızı çözeceğim" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca "Size söz veriyorum hiçbir fakir ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Devletin hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmaması lazım. Mansur Başkan ne güzel söyledi; yardım yapacaksınız ama bir elin verdiği sağ el görmeyecek. Neden sosyal devlet diyoruz. Sosyal devlet, geliri olmayan veya düşük gelirli olan vatandaşına yardım eden devlettir. Hak ettiğiniz gibi yaşamak sizin hakkınızdır. Çocuklarınızın karnını doyurabilmelisindir. Hangi sosyal devlette gelirin yarısı kiraya gider? Bütün dünya çözüm üretmiş. Adına sosyal destek programı diyorlar. Geliri olan ya da düşük gelirli kadınlara para yatırır. O kadın gider bankadan emekli gibi parasını çeker. Ve o ailenin bu parayı aldığını kimse bilmez. Devlet vatandaşının onurunu korumuş olur. Allah nasip ederse bütün Türkiye'de bunu yapmak istiyoruz.

Benim saraylarda oturmak gibi bir derdim yok. Sizin gibi yaşayacağım ve sizin sorunlarınızı çözeceğim. Ben sizin sorunlarınızı çözmezsem niye siyaset yapıyorum? Sizin çocuklarınız yatağa aç giriyorsa ben niye siyaset yapıyorum? Benim bir sözüm var; hiç bir kadını bir erkeğe muhtaç etmeyeceğim.

Size söz veriyorum hiçbir fakir ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilmeyecek."