Kılıçdaroğlu'ndan Fatih Portakal ve Fatih Altaylı'ya tepki

Kılıçdaroğlu'ndan Fatih Portakal ve Fatih Altaylı'ya tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından ilk kez partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Gazeteciler Fatih Portakal ve Fatih Altaylı'ya isim vermeden tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Kalemini satan ve...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından ilk kez partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Gazeteciler Fatih Portakal ve Fatih Altaylı'ya isim vermeden tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Kalemini satan ve onurlu davranmayan, kendisini bir anlamda savcı, yargıç yerine koyup karar veren gazetecinin gazeteciliğini sorgularım" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, 6 Haziran'da kalema aldığı yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun halk üzerinde yarattığı etkiyi karşılaştırmıştı. Altaylı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşlansa da, 20 yıllık iktidarın yıpratmasına maruz kalsa da, yürümekte zorlansa da, merdivenlerden yardımla inse de, hastalık iddiaları sosyal medyayı sarsa da, hala ve her şeye rağmen heyecan verici bir liderdir. Hâlâ birileri onun kılı olmayı arzulayabilmektedir. Kemal Bey’in evinde bir köpeği var mı, bilmiyorum. Ama evinde köpeği olanlar bilir, sahibi eve gelince köpekler heyecanlanır. Kemal Bey’in bir köpeği olsa idi muhtemelen sahibi eve geldiğinde o bile heyecanlanmazdı. Velev ki, MYK’da kendisine bir görev vermesin" ifadelerini kullanmıştı.

Sözcü TV'de ana haber programı sunan gazeteci Fatih Portakal da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Ortaya çıkan tablo ağır bir yenilgi değildir. Sizin de ağır yenilgi demenizi doğru bulmam" sözlerine canlı yayında tepki gösterdi. Portakal, "Biz sizin askeriniz değiliz ki, biz böyle yandan fondaş falan da değiliz. Siz kime böyle doğru bulmazsınız doğru bulursunuz, onun yetkisi sizde değil. Gururla ayrılabilirsiniz. Bu şekilde pişkinlik içerisinde bulunuyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.

“O gazetecilerin gazeteciliğini sorgularım”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı açıklamada isim vermeden şu ifadeleri kullandı:

"Değerli arkadaşlarım bize oy veren 25 milyonu aşkın vatandaşımızla aynı duygularla sandığa gittik. Bir değişim yapacaktık. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla yolcu edecektik. Açıkça ifade etmek gerekirse kazanamadık. Eleştirilerin tamamını saygıyla karşılıyorum. Ama kalemi eline alıp da önyargıyla hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir. Kalemini satmayan, onurlu gazetecilik yapan, haklı eleştirilerini her zaman yazan bütün gazetecilere saygım vardır. Ama kalemini satan ve onurlu davranmayan, kendisini bir anlamda savcı, yargıç yerine koyup karar veren gazetecinin gazeteciliğini sorgularım!"

"Uygunsuz dili eleştiri sınırları içerisinde görmüyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emrede isim vermeden partisine yönelik kullanılan ifadelere isim tepki gösterdi. Emre, Twitter üzerinden yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak kamuoyundaki tüm fikir ve yorumları dikkatle takip ediyor, eleştirilerden faydalanıyoruz. Son günlerde partimizi ve sayın genel başkanımızı hedef haline getiren açıklamaların ve hakarete varan ifadelerin bağımsız gazetecilik adı altında sunuluyor oluşuna üzülerek tanıklık ediyoruz. Bu uygunsuz dili eleştiri sınırları içerisinde görmüyor, gazetecilik etik ilkelerine aykırı buluyoruz."