Kilis ve Şanlıurfa’da çalışmalar bitti, Nebati’ye göre ‘normalleşme’ başladı!

Kilis ve Şanlıurfa’da çalışmalar bitti, Nebati’ye göre ‘normalleşme’ başladı!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Şanlıurfa ve Kilis’te arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını, ekiplerin diğer illere sevk edildiğini açıkladı. Şanlıurfa’da 170 kişinin yaşamını yitirdiğini...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Şanlıurfa ve Kilis’te arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını, ekiplerin diğer illere sevk edildiğini açıkladı. Şanlıurfa’da 170 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ‘’Şanlıurfa’da fırınlarımız, marketlerimiz, restoranlarımız açık olup normalleşme süreci başlamıştır’’ ifadelerini kullanması dikkat çekti. Nebati, kentte 253 yapının kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

28 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
AFAD il dışına gitmek isteyenler için jandarma birimlerince tahliye alanları oluşturulduğunu duyurdu. Açıklamada depremden etkilenen 28 bin 44 vatandaşın bölgeden tahliye edildiği, 4 bin 607’sinin demiryolu, 23 bin 437’sinin havayolu ile gönderildiği belirtildi.

1400 ARTÇI
AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar ise deprem bölgesinde bin 400’ün üzerinde artçı meydana geldiğini duyurdu.