Kilisede güvenlik zafiyeti iddiası: Polislere soruşturma açıldı

Kilisede güvenlik zafiyeti iddiası: Polislere soruşturma açıldı
Sarıyer'deki Santa Maria kilisesine yapılan silahlı saldırı, güvenlik zafiyeti tartışmalarına neden oldu. Gazeteci İsmail Saymaz, Katolik kilisesinde pazar günü ayin yapıldığı için polis olması gerektiğini ve konu hakkında...
Sarıyer'deki Santa Maria kilisesine yapılan silahlı saldırı, güvenlik zafiyeti tartışmalarına neden oldu. Gazeteci İsmail Saymaz, Katolik kilisesinde pazar günü ayin yapıldığı için polis olması gerektiğini ve konu hakkında idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

Sarıyer'deki Santa Maria kilisesine iki silahlı IŞİD'linin saldırması sonucu bir kişi yaşamını yitirmişti. Gazeteci İsmail Saymaz, pazar günü ayin yapıldığını için kilisenin içinde ya da önünde polis ya da bir tane güvenlik görevlisinin olması gerektiğini söyledi. Polislerin 100 metre ileride devriyede olduğunu ve konu hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Patronlar Dünyası'ndan Feramuz Erdin ise, kilisenin hedef alınmasının önemine vurgu yaptı. İstihbarat, ihbar, keşif esnasında fark edilme, rastgele polis kontrolüne takılma gibi aşamaları atlatarak eylem yerine silahlı şekilde ulaşabilen saldırganlar için son bir caydırıcı unsur olduğunu belirtti. Hedefteki yerde son anda alınan etkili güvenlik tedbirlerinin yakalanma ve çatışma riski nedeniyle bazı saldırganlar tarafından böyle durumlarda buradaki eylemlerinden vazgeçebildiğini kaydetti.