Kınık dört köşe

Kınık dört köşe
Sanatçı Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap derneğinin Kızılay’dan 2 bin 50 çadır satın almasının yankıları sürerken Levent, Kızılay’dan gıda da satın aldıklarını açıkladı.Haluk Levent, Fox TV’de İlker Karagöz’ün...

Sanatçı Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap derneğinin Kızılay’dan 2 bin 50 çadır satın almasının yankıları sürerken Levent, Kızılay’dan gıda da satın aldıklarını açıkladı.

Haluk Levent, Fox TV’de İlker Karagöz’ün sorularını yanıtlayan Ahbap’ın bölgeye götürdüğü yardımlar ve Kızılay’dan alınan çadırlarla ilgili detayları paylaştı. Levent, tartışma konusu olan çadır satışıyla ilgili şunları söyledi:

“SATIŞI İNTERNET SİTESİNDE GÖRDÜ ARKADAŞLAR”
“15 bin 250 adet çadır aldık. 2 bin 50’si Kızılay’dan alındı. 13 bin 200 tanesi de başka firmalardan alındı. Arkadaşlar Kızılay’ın internet sitelerinden çadır sattığını görmüşler. Sitelerde var. Ankara Eczacılar Odası da almış biz niye almayalım?Kızılay’da 2 bin 50 tane çadır vardı. 20 bin olsa satın alacağım. Ben o anda başka bir şey diye düşünemem. İnsanlar ölüyor, eksi 10 derece. AFAD da çadırları parayla, faturalı alıyor Kızılay’dan. Orada bir muhasebe var.

“KONSERVE DE ALDIK”
Kızılay’dan barbunya, konserve aldık. Muhatap ben miyim? Bir dakika bile önemli. Kızılay yönetimi karar alır, parayı iade eder. Onu ben bilemem.”

DETAYLARI SOSYAL MEDYADAN PAYAŞTI
Levent, canlı yayının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise Kızılay’dan satın alınan gıda ürünlerinin detaylarını da açıkladı. Levent paylaşımında “Kızılay kurumunun alt iştiraki olan Kızılay Lojistik A.Ş den 30 bin adet 4 kişilik bir ailenin 3 öğünlük yemeğini karşılayan ve 1 yıl bozulmayan gıda satın aldık” ifadelerini kullandı.

Kızılay Başkan Kınık: Gıdayı biz değil şirketimiz sattı

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ahbap’ın malzemeleri kendilerinin değil, bağlı şirketlerinin sattığını söyledi. Kınık, tepkileri egellemek için tweet’lerini yoruma kapattı.
Kınık, Twitter’dan özetle, şunları kaydetti:
“Basında yer alan konu Kızılay’a sürdürülebilir gelir üreten insani yardım afet alanında uzmanlaşmış şirketlerimizin faaliyetleridir. Kızılay Lojistik A.Ş., afet, insani yardım, sağlık, savaş lojistiğinde uzmanlaşmış uluslararası humaniter sektörün en büyük lojistik firmalarından biridir ve gelirlerinin tamamını insani yardım amaçlı Kızılay Cemiyeti’ne aktarmaktadır. Kesinlikle Kızılay’a teslim edilen bağışlar satılmamaktadır. Bağışlar doğrudan vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırılmaktadır.”



ARKAMDA CUMHURBAŞKANI VAR MESAJI
Kınık, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli ile depremden etkilenen Adıyaman ziyaretine Kızılay ekibiyle çekilmiş fotoğrafını Twitter’dan paylaşarak adeta “Arkamda Cumhurbaşkanı var” mesajı verdi.

KINIK’TAN “AHBAP’A PARAYI İADE EDİN” YORUMUNA YANIT: BAKARIZ
CNN Türk canlı yayınına katılan Kınık, AHBAP’a satılan çadırların AFAD’a ‘parasız’ verileceğini söyledi. Ahmet Hakan’ın “O zaman AHBAP’ın parasını iade edin iş bitsin sorun çözülsün” sözlerini üzerine Kınık, «Bakarız, ona da bakarız» yanıtını verdi.