Kız çocuğuna istismarda bulunduğu öne sürülen muhtar ve annesi tutuklandı

Kız çocuğuna istismarda bulunduğu öne sürülen muhtar ve annesi tutuklandı
Şanlıurfa'da 2 yıl boyunca Z.K. (14) isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen mahalle muhtarı Nihat Yıldırım ve annesi tutuklandı. Direkli Mahallesi'nde oturan ve maddi durumu iyi olmadığı için ortaokuldan...

Şanlıurfa'da 2 yıl boyunca Z.K. (14) isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen mahalle muhtarı Nihat Yıldırım ve annesi tutuklandı.

Direkli Mahallesi'nde oturan ve maddi durumu iyi olmadığı için ortaokuldan ayrılan Z.K., 23 Ekim'de polise giderek annesini tanıdığı kırsal Mağaracık muhtarı ve ağası Nihat Yıldırım'ın kendisine 2 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğunu söyleyip, şikayetçi oldu.

Şikayet sonrası 'köy ağası' olarak da bilinen muhtar Nihat Yıldırım gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde, hakkındaki iddiaları reddeden ve son 5 yıldır tekerlekli sandalye kullandığını söyleyen Nihat Yıldırım ilk önce serbest bırakıldı. Daha sonra savcılığın itirazı üzerine muhtar ve Z.K.'nin annesi tutuklandı.

Yapılan açıklamada "Şanlıurfa'da Muhtarlık yaptığı belirtilen şüphelinin 14 yaşındaki çocuğu istismar ettiğine dair kamuya yansıyan olayda şüpheli anne ve ilgili şahıs Cumhuriyet Başsavcılığının 27.10.2023 tarihinde yaptığı itiraz sonucunda Şanlıurfa 2.Asliye Ceza Mahkemesinin  01.11.2023 tarihli kararıyla , Sulh Ceza Mahkemesinin kararı kaldırılarak tutuklanmalarına karar verilmiştir" denildi.

Muhtar'ın ailenin maddi durumunu bahane ederek 14 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği iddia edildi.

Z.K. devlet korumasına alındı.