Kudüs'te 3 kişiyi öldüren Hamas üyesi 2 kişinin evi bombalandı

Kudüs'te 3 kişiyi öldüren Hamas üyesi 2 kişinin evi bombalandı
30 Kasım'da Batı Kudüs'te bir otobüs durağında düzenlenen saldırıda 3 İsrailliyi öldürdüğü belirtilen 2 Hamas üyesinin evine bombalı saldırı düzenlendi. İsrail, 30 Kasım'da silahlı saldırı sonucu 3 İsraillinin ölümüne...
30 Kasım'da Batı Kudüs'te bir otobüs durağında düzenlenen saldırıda 3 İsrailliyi öldürdüğü belirtilen 2 Hamas üyesinin evine bombalı saldırı düzenlendi.

 İsrail, 30 Kasım'da silahlı saldırı sonucu 3 İsraillinin ölümüne neden olduğu belirtilen iki Hamas üyesinin evine bombalı saldırı düzenlendiğini duyurdu. İsrail güçleri, Suvar Bahir beldesindeki Murad ve İbrahim Nemr kardeşlere ait evlerin çevresini kuşattıktan sonra, bombayla patlatarak havaya uçurdu.

Yıkım işlemlerine İsrail polisine bağlı hava birliğinden insansız hava araçları ve helikopterlerin de katıldığı kaydedildi. İsrail polisi, Murad Nemr (38) ve İbrahim Nemr (30) adlı kardeşlerin, 30 Kasım 2023'te Batı Kudüs'te düzenledikleri silahlı saldırı sonucu 3 İsraillinin ölümüne neden olduğunu belirterek, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Silahlı saldırının ardından aynı gün İsrail hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Netanyahu'nun, Batı Kudüs'teki saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan Filistinli iki kardeşin evlerinin mühürlenerek yıkılması ve bölgede irtibatta oldukları kişilere yönelik geniş çaplı gözaltı operasyonları başlatılması ile ailelerine de ekonomik yaptırımlar getirilmesi talimatını verdiği belirtilmişti.

Ne olmuştu?

Kasım ayında Kudüs’te bir otobüs durağında açılan ateş sonucu 3 İsraillinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı bildirilmişti. İsrail polisi, iki saldırganın sabah trafiğinin yoğun olduğu saatlerde Kudüs'ün dış mahallelerindeki bir otobüs durağına ateş açtığını söylemişti.

Hamas, Telegram kanalı üzerinden yayımladığı duyuruda saldırıyı üstlenmişti. Açıklamada, saldırının "işgal güçleri tarafından işlenen suçlara doğal bir yanıt" olduğu söylenmişti.