Kulis: Erdoğan karşıtı Yeniden Refah Partili başkanlar WhatsApp grubu kurdu

Kulis: Erdoğan karşıtı Yeniden Refah Partili başkanlar WhatsApp grubu kurdu
Karar yazarı Elif Çakır, Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi’ndeki 14 il örgütünün Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verme kararı aldıklarını söyledi.Cumhur İttifakı’na katılmayacaklarını...

Karar yazarı Elif Çakır, Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi’ndeki 14 il örgütünün Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verme kararı aldıklarını söyledi.

Cumhur İttifakı’na katılmayacaklarını duyurduktan kısa süre sonra vazgeçtiklerini açıklayan Yeniden Refah Partisi’nin 14 il başkanının merkezin tutumuna aykırı olarak Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seçimde destek vereceği iddia edildi. Karar yazarı ve Elif Çakır, söz konusu karardan parti merkezinin de haberdar olduğunu aktardı.

Karar TV’de yayınlanan Bir Karar Ver programında konuşan Çakır, Yeniden Refah Partili 14 il başkanının 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı değil CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

Bir il başkanı ile görüştüğünü söyleyen Çakır, Kılıçdaroğlu kararından partinin Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın da bilgisi olduğu bilgisini verdi.

“TEŞKİLAT DA, BAŞKANIMIZ DA BİLİYOR"

Çakır’ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

''AK Parti'nin kalesi olan, muhafazakar, mütedeyyin illerimizden birisinin Yeniden Refah Partisi İl Başkanı'yla konuştum. İsmimizi söylemezseniz bunu bizim partimizin teşkilatı ve liderimizde biliyor. Teşkilatlar genel merkeze de yazılı olarak bildirildi. 'Bu ittifakı biz onaylamıyoruz' biz hiç bir zaman AK Parti'ye oy vermedik hele de Erdoğan'a hiç oy vermeyiz. Dolayısıyla bu ittifak modelini onaylamadık ama yeniden 'kazan kazan' bu bize bir imkan sunuyordu biz de o yüzden tüm Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak liderimize 'logomuzla girelim' dedik. Bir anket yapıldı ve bizim oyumuz şu an yüzde 7. Türkiye genelinde AK Parti'den yüzde 7 oy alıyoruz.

"ERDOĞAN'A OY VERMEYECEĞİZ, KILIÇDAROĞLU'NA OY VERECEĞİZ"

İsminin verilmesini istemeyen Yeniden Refah Partisi İl Teşkilatı başkanı, AK Parti'nin ciddi oy aldığı (Erzurum, Kayseri gibi) 14 ili sayarak İl teşkilatlarının kritik kararını açıkladı. İşte o açıklama:

''Biz bir karar aldık (bunu liderimiz de biliyor). Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak milletvekili seçimlerinde kendi partimize oyumuzu vereceğiz ama Yeniden Refah Partisi Teşkilatı'ndan hiç kimse Erdoğan'a oy vermeyecek. Ben şu anda kendi ilimizde WhatsApp gruplarımız var, 14 ildeki hiç bir ilçe başkanları ve kurul yöneticileri Erdoğan'a oy vermeyeceğiz, Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz.''