Küresel Entelektüellerin acil Londra Konferansı tamamlandı

Küresel Entelektüellerin acil Londra Konferansı tamamlandı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 18.12.2023 tarihinde açıkladığı “Küresel Vicdan Çağrısı” bildirisinin devamı niteliğinde olan, küresel entelektüellerin acı̇l Londra Konferansı tamamlandı.Gazze’deki...
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 18.12.2023 tarihinde açıkladığı “Küresel Vicdan Çağrısı” bildirisinin devamı niteliğinde olan, küresel entelektüellerin acı̇l Londra Konferansı tamamlandı.

Gazze’deki son gelişmelerin ele alındığı “Küresel Entelektüellerin Acı̇l Londra Konferansı” tamamlandı. Konferansta Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu iki konuşma yaptı.

Konferans süresince aşağıdaki konular ele alındı:

Gerçekler ve beklentiler

Çilenin Tasviri: Mevcut Çıkmazın Açık ve Mevcut Tehlikelerini İçermek - sınırların ötesine zorla yerleştirme, etnik temizlik, soykırımın uzatılması.

Eyleme doğru

Sözlerin ötesinde eyleme yönelik gerçekçi taahhütler, sivil toplumun BM bünyesinde uluslararası hukuku ve bulguları desteklemek için yapabilecekleri ve İsrail'i Gazze saldırısını derhal ateşkes, acil yardım ve yeniden inşa kampanyası, Gazze'nin siyasi yönetimi ve yerleşimci şiddetinin sınırlandırılması yoluyla sona erdirmeye zorlamak için baskı oluşturmak.

BM'nin güçlendirilmesi; halkların vicdan mahkemesi

Gazze'de işlenen suçlar konusunda daha fazla farkındalık yaratmayı amaçlayan daha iddialı eylem projelerinin ve gelecekte soykırım veya diğer ağır uluslararası suçların tekrarlanmasını önlemek için daha fazlasını yapabilecek BM reformlarının incelenmesi.

Olmak üzere 3 ana başlıkdan oluşan 3 oturumun ardından, kapanış oturumu ve basın toplantısı gerçekleştirilerek konferans oturumları tamamlanmıştır.