Erdoğan, İmamoğlu’nu hedef aldı: Arnavutköy’ün nerede olduğunu bilmez

Erdoğan, İmamoğlu’nu hedef aldı: Arnavutköy’ün nerede olduğunu bilmez
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Arnavutköy’de konuştu. Erdoğan, İmamoğlu’nu hedef alarak “Şu an bazı adaylar var ya İstanbul’un şu anki belediye başkanına sorun Arnavutköy’ün nerede olduğunu...
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Arnavutköy’de konuştu. Erdoğan, İmamoğlu’nu hedef alarak “Şu an bazı adaylar var ya İstanbul’un şu anki belediye başkanına sorun Arnavutköy’ün nerede olduğunu bilmez” iddiasında bulundu

Gazete Pencere Haber Merkezi 

Seçime saatler kala Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Murat Kurum için İstanbul çalışmalarını sürdürüyor. Bugün İstanbul’da bir dizi etkinliğe katılacak Erdoğan’ın ilk durağı Arnavutköy’dü. Erdoğan, Arnavutköy’de 30 yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek İmamoğlu’nu hedef aldı. “Şu an bazı adaylar var ya İstanbul’un şu anki belediye başkanına sorun Arnavutköy’ün nerede olduğunu bilmez” dedi.

Erdoğan’dan önce sahneye çıkarak konuşan İBB adayı Murat Kurum da İmamoğlu’nu hedef alarak  “Sandık milletin mahkemesidir. 31Mart gelecek hesap kesilecek. Bu iş bilmez yönetim İstanbul’da tek bir eser üretmediği gibi bizim eser ve projelerimizi eleştiriyor” diye konuştu.

"Kimi insan eser üretir, kimisi de polemik peşinde koşar"

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar ise şu şekilde;

Arnavutköy benim için geçmişi yaklaşık 30 yılı bula bir ilçemizdir. Şu an bazı adaylar var ya İstanbul’un şu anki belediye başkanına sorun Arnavutköy’ün nerede olduğunu bilmez.

Yerel yöneticilerimizi belirlerken, cumhurbaşkanınız olarak ben yanınızdayım. Kabine yanınızda. Yerel yönetim de yanınızda yer alırsa, Arnavutköy hizmetten geri kalır mı?

İstanbul Havalimanı'nı yaptık mı? Dünyanın sayılı havalimanlarından bir tanesi oldu. Bundan sonra yine biz aynı şekilde yollarıyla, Çam Sakura Hastanesi'ni yaptık, şu andaki belediye başkanı oranın yolunu yapmadı. Onu da Ulaştırma Bakanlığı olarak biz yaptık.

Eve gittiğinizde eşi, dostu, arkadaşı tek tek aramanızı istiyorum. Ardından 31 Mart'ın önemini anlatacağız. Bu dostlarımızın da sandığa gitmesini sağlayacağız. Vizyonsuz adaylara oy vererek oylarını heba etmemeleri gerektiğini izah edeceğiz. İstanbul'un CHP'nin algı belediyeciliğiyle bir 5 yıl daha kaybetmeye takati kalmadığını anlatacağız.

Bu Arnavutköy'ü belli bir seviyeye bu kardeşiniz getirdi. Bu adımları biz attık. Belediyecilik nedir biz biliriz. Şimdi de buraya bir bakan arkadaşımı İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı olarak gönderdik. İşi bileni göndereceksin dedik. Yarın akşam Murat kardeşimi tercih ettiğimiz anda pazartesi gününden itibaren İstanbul başka bir güne açılacak. Fatih'in emaneti bu şehre sahip çıkmanızı bekliyorum.

Kimi insan iş yapar, kimisi de sadece laf üstüne laf koyar. Kimileri de kayak yapmaya İsviçre'ye gider. İstanbul'u sel alır. İstanbul'un belediye başkanı meydanda yok. Kimi insan eser üretir, kimisi de polemik peşinde koşar.

Kastamonu'da sel oldu Murat Kurum çizmeleriyle oradaydı, deprem oldu Murat Kurum çizmeleriyle oradaydı. Bunlar neredeydi? Ara da bul. 81 vilayetimizin tamamına mührümüzü vurmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

(Murat Kurum) Bakanlıktan aldım, belediye başkanı adayı yaptım... Niye? Belediyeciliği en iyi biz biliriz.

"5 yıldır koca İstanbul'u meşgul ediyorlar"

Erdoğan'dan önce konuşan İBB adayı Murat Kurum şu açıklamaları yaptı;

Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki İstanbul'un artık çilesi bitsin. Arnavutköy'ün otobüsü yok. Bunlar bihaber. İlgilenmediler. Öyle bir İstanbul istiyoruz ki sokakları güven ve huzurla dolsun. Gençleri geleceğe umutla baksın. Size söz veriyoruz; Biz İstanbulumuzu asla ve asla kaderimize terk etmeyeceğiz. Milletimizin yanında olacağız. Bu söz eser adamların sözüdür. Bu söz sağlam adamların sözüdür. Bu söz Murat Kurum sözüdür. Bu söz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sözüdür.

Bu şehri depreme hazırlayacağız' dediler, tek bir çivi çakmadılar. Reklama depreme ayırdıkları bütçenin 2 katını verdiler. O algı siyasetiyle 5 yıldır koca İstanbul'u meşgul ediyorlar. Ulaşım sorununu çözeceğiz' dediler, 5 yıldır çileye dönüştürdüler. Bu aziz milletin kaynaklarını çarçur ettiler.

Sandık milletin mahkemesidir. 31Mart gelecek hesap kesilecek. Bu iş bilmez yönetim İstanbul’da tek bir eser üretmediği gibi bizim eser ve projelerimizi eleştiriyor. Hem iş yapmıyorlar hem de bizim projelerimizin yapılmaması gerektiğini savunuyorlar. Sen İstanbul’u kara kışa teslim edip balıkçıda büyükelçilerle yemek yerken biz İstanbul’un 39 ilçesinde 80 bin yuva yapıyorduk. Sen kendi genel başkanını devirmek için toplantılar yaparken, biz İstanbul’a 365 milyar liralık yatırım yapıyorduk. Sen Cumhurbaşkanı yardımcısı dayı olup il il mitingler düzenleyip İstanbul’u kaderine terk ederken biz deprem bölgesinde 180 bin konutun temelini atıyorduk.