Kuveyt'te cenaze törenlerinde tokalaşma yasağı geliyor

Kuveyt'te cenaze törenlerinde tokalaşma yasağı geliyor
Kuveyt'in başkenti Kuveyt'te belediye cenaze törenlerinde tokalaşmayı yasaklamayı planlıyor. Bakanlık sözcüsü, el sıkışmak yerine gözle selamlamanın günlük hayat için daha sağlıklı olduğuna dikkat çekti Kuveyt Sağlık...
Kuveyt'in başkenti Kuveyt'te belediye cenaze törenlerinde tokalaşmayı yasaklamayı planlıyor. Bakanlık sözcüsü, el sıkışmak yerine gözle selamlamanın günlük hayat için daha sağlıklı olduğuna dikkat çekti 

Kuveyt Sağlık Bakanlığı geçen ay ülkede Kovid-19'un yeni bir varyantının görüldüğünü ancak acil durum tedbirlerine başvurmaya gerek olmadığını açıklamıştı. Bakanlık sözcüsü El Sanad o dönem yaptığı açıklamada, "JN.1 varyantı ülkede görüldü ancak genel sağlık durumu istikrarlı. Şu anda olağandışı bir önleyici tedbir alınmayacak" demişti.

Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamadaysa, tavsiyenin salgın hastalıkların yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla verildiği vurgulandı.

Kuveyt Belediyesi Genel Direktörü Saud El Dabud konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı'ndan gelen tavsiye üzerine, taziye salonlarında tokalaşmanın yasaklanacağı bir genelge yayımlanacak" diye konuştu.

Bakanlık sözcüsü Dr. Abdullah el Sanad, el sıkışmak yerine gözle selamlamanın günlük hayat için daha sağlıklı olduğuna dikkat çekti ancak ülkedeki mevcut sağlık durumuyla ilgili bir sorun olmadığını da sözlerine ekledi.