KYK yurdunda asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın babası: Devlete inancımı kaybettim

KYK yurdunda asansör faciasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın babası: Devlete inancımı kaybettim
Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın'da, KYK yurdunda asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğrenci Zeren Ertaş’ın ailesini hastanede ziyaret etti. Vali Canbolat ile görüşen baba Akın Ertaş, “Sonuna kadar gidelim, bu...

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın'da, KYK yurdunda asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğrenci Zeren Ertaş’ın ailesini hastanede ziyaret etti. Vali Canbolat ile görüşen baba Akın Ertaş, “Sonuna kadar gidelim, bu ihmalleri yapanlar cezalarını çeksinler. Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim. Benim çocuğum karıncayı bile incitmezdi. Devlete olan inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı" dedi.

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Güzelhisar KYK Kız Yurdu’nda yaşanan asansör faciasında öğrenci Zeren Ertaş hayatını kaybetti.

Ertaş’ın ailesi, kızlarının cenazesini teslim almak üzere Aydın’a geldi. Burada Aydın Valisi Yakup Canbolat ile görüşen baba Akın Ertaş, “Ben devlete inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı" diyerek tepki gösterdi.

Akın Ertaş “Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim. Karıncayı dahi incitmezdi. Yüzümü yere eğmedi hiç. Çocuğumu devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma bakamadı. İhmal sonucu olduğu için çok yaralıyız. Benim çocuğum yandı, biz yandık, başka çocuklar yanmasın. Ancak bu, dilek ve temenniyle olmuyor” dedi.

Vali Canbolat, soruşturmanın devam ettiğini dile getirerek sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını vurguladı.