Lanet okuyan sözler Erdoğan’ın konuşmasında da var

Lanet okuyan sözler Erdoğan’ın konuşmasında da var
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk’e lanet okuyan sözlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Temmuz’daki Millete Sesleniş konuşmasında daha detaylı biçimde söylediği ortaya çıktı.Cumhurbaşkanı...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk’e lanet okuyan sözlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Temmuz’daki Millete Sesleniş konuşmasında daha detaylı biçimde söylediği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya’yı camiye çeviren kararnameyi imzaladığı gün yaptığı konuşmada Ayasofya’yı müzeye çeviren 1934’teki kararnameyi eleştirdi ve "Esasen, tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı. Çünkü Ayasofya ne devletin ne de herhangi bir kurumun malı değil, vakıf mülküdür." dedi.

Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesine ait olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Haziran 1453 tarihli vakfiyeden uzun bir alıntı yaptı. “Yüzlerce sayfalık vakfiyesinin bir yerinde aynen şunları söylüyor” diyen Erdoğan şöyle devam etti “Bu vakfiyeyi kim değiştirirse, Allah’ın, Peygamber'in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen laneti onun ve onların üzerine olsun. Azapları hafiflemesin, haşr gününde yüzlerine bakılmasın. Kim bunları işittikten sonra hala bu değiştirme işine devam ederse, günahı onu değiştirene ait olacaktır. Allah'ın azabı onlaradır. Allah işitendir, bilendir.' Evet, bugün alınan karar, aynı zamanda Fatih'in işte bu ağır bedduasından kurtulmamızı sağlamıştır.”