Mahkeme Barış Pehlivan’ın tahliye talebini reddetti; yeniden cezaevine gönderiliyor

Mahkeme Barış Pehlivan’ın tahliye talebini reddetti; yeniden cezaevine gönderiliyor
Yaptığı haberler gerekçe gösterilerek hakkında dava açılan Gazeteci Barış Pehlivan beşinci kez tutuklanmasının ardından bugün hakim karşısına çıktı. Pehlivan'ın tahliye talebi reddedilirken duruşma 16 Kasım'a ertelendi.Yargılandığı...

Yaptığı haberler gerekçe gösterilerek hakkında dava açılan Gazeteci Barış Pehlivan beşinci kez tutuklanmasının ardından bugün hakim karşısına çıktı. Pehlivan'ın tahliye talebi reddedilirken duruşma 16 Kasım'a ertelendi.

Yargılandığı bir davadan sonra mahkeme denetimli serbestlik şartlarının kaldırılarak tekrar cezaevine gönderilmesine karar verdiği Cumhuriyet gazetesi yazarı gazeteci Barış Pehlivan’ın tahliye talebi reddedildi.

Pehlivan duruşmadan sonra tepkilerini “Aylar önce yazılan bir iddianame, UYAP sistemine konulan tüm belgeler, aylardır tartışılan bir dava ve bir hâkim bahaneyle UYAP’ta olan dosyaları okumadığı için benim yarın hapse göndermeye karar verdi. Beş paragraf, beş dakikada okunacak bir yazı. Hakaret olup olmadığını incelemeye bile cesareti olmadığı için ben yarın tekrar cezaevine döneceğim” sözleriyle dile getirdi.

Barış Pehlivan, tutuklu bulunduğu açık cezaevinden izin alarak geldiği Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Pehlivan’ı tahliye etmeyerek davayı 16 Kasım tarihine erteledi.

Ne olmuştu?

Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze töreni haberinde kimlik bilgilerinin ifşa edilmesine ilişkin yargılandığı davada, üç yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırılan Barış Pehlivan, altı ay hapis yattıktan sonra denetimli serbestlikle dışarı çıkmıştı.

Pehlivan’a Cumhuriyet’teki yazısı gerekçe gösterilerek 30 Mart 2023’te hakkında bir dava daha açıldı açıldı. Pehlivan 15 Ağustos’ta gazetecilik faaliyetleri nedeniyle beşinci kez cezaevine girmişti.