Mahkeme üyelerinin tatili Sedat Şahin'e ve o hakime yaradı: Şahin serbest bırakıldı, hakim Yargıtay'a atandı

Mahkeme üyelerinin tatili Sedat Şahin'e ve o hakime yaradı: Şahin serbest bırakıldı, hakim Yargıtay'a atandı
Geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığı’nın operasyon düzenlediği ‘Şahinler Çetesi’nin liderlerinden Sedat Şahin, serbest bırakıldığı gün Devlet Bahçeli’nin yanında soluğu almıştı. Şahin’in davasına bakan heyetin...

Geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığı’nın operasyon düzenlediği ‘Şahinler Çetesi’nin liderlerinden Sedat Şahin, serbest bırakıldığı gün Devlet Bahçeli’nin yanında soluğu almıştı. Şahin’in davasına bakan heyetin tatile çıkmasından sonra vekaleten görevlendirilen hakimler tarafından serbest bırakıldığı ortaya çıktı

“Şahinler” çetesi lideri Sedat Şahin İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava kapsamında, “Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme”, “Yol Kesmek Suretiyle Silahla Birden Fazla Kişi İle Yağma” ve “Kasten Öldürme) suçlarından tutukluydu.

 Ancak Temmuz ayında ani bir kararla İzmir Buca Cezaevi'nden tahliye edildi.

MHP ziyareti

Şahin cezaevinden çıkar çıkmaz MHP lideri Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti. Bu ziyarete MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da eşlik etti.

Şahin nasıl serbest bırakıldı?

Tarih 12 Temmuz 2023’ü gösterirken Şahin’in avukatları müvekkillerinin tutukluluğa itiraz etti.

halktv.com.tr ‘den Seyhan Avşar’ın haberine göre yargılamasını yapan mahkeme heyeti dosyayı inceledi. “Atılı suç yönünden kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delil niteliğinde olması, atılı suçlar için yasada ön görülen ceza miktarı göz önünde bulundurulduğunda adli kontrol tedbirlerinin yetersiz tutuklama tedbirinin ise atılı suç ile ölçülü bulunması ve sanığın hukuki durumunda herhangi bir değişiklik olmaması” gibi gerekçelerle Sedat Şahin’in tutukluluğuna devam kararı verdi.

Mahkeme üyeleri tatildeyken

Şahin’in avukatları son güne kadar bekleyip 19 Temmuz tarihinde verilen tutukluluğa devam kararına itiraz ettiler. 20 Temmuz’da ise tutukluluğa devam kararı veren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı ve üyeleri tatile çıkmıştı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne hemen bir başkan ve iki üye atandı. Şahin’in avukatlarının itirazını bir üst mahkemenin incelemesi (yani İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi) gerekirdi. Ama öyle olmadı. Yargılama sürecini hiç bilmeyen yeni heyet dosyayı önüne aldı ve Sedat Şahin’in tahliyesine karar verdi.

Sedat Şahin'i tahliye eden hakimin Yargıtay'a atandığını İsmail Saymaz da haberinde duyurmuştu.

Tahliye eden hakim Yargıtay’a atandı

Şahin hakkında tahliye kararı veren mahkeme başkanı Hakan Türkön’dü. Bu isim dikkat çeken tahliye kararının ardından önce İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı'na oradan da Yargıtay üyeliğine atandı.

Ali Yerlikaya’dan Şahinler Çetesi’ne operasyon

Tüm bunlar olurken Süleyman Soylu’nun  yerine atanan Ali Yerlikaya Şahinler çetesinin bir koluna operasyon düzenledi.

Eylül’ün son haftasında düzenlenen operasyonlarda Bahçeli’yi ziyaret eden Sedat Şahin’in yeğeni dahil 41 kişi gözaltına alınmıştı.

Yerlikaya şu mesaj ile operasyonu duyurmuştu:

 “İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla Şahinler Çetesi olarak bilinen suç örgütü çökertildi. Çete lideri Mehmet Şahin dahil 41 şüpheli yakalandı.”