Masih Alinejat: Türkiye laik bir İran'ı savunan Shilan Mirzaei'yi tutukladı, iade edilirse idam edilecek

Masih Alinejat: Türkiye laik bir İran'ı savunan Shilan Mirzaei'yi tutukladı, iade edilirse idam edilecek
Gazete Pencere Haber MerkeziTürkiye'de yaşayan İranlı muhalif aktivist ve sığınmacı Shilan Mirzaei, İran'a iade edilmek üzere tutuklandı.Videoyu İranlı gazeteci aktivist Masih Alinejad paylaştı."Molla rejiminin bir demokrasi aktivistini...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Türkiye'de yaşayan İranlı muhalif aktivist ve sığınmacı Shilan Mirzaei, İran'a iade edilmek üzere tutuklandı.

Videoyu İranlı gazeteci aktivist Masih Alinejad paylaştı.

"Molla rejiminin bir demokrasi aktivistini daha tutuklayıp ölüme maruz bırakmasına izin vermeyin" diyen Alinejad Türkiye kamuoyuna seslenerek "Sevgili Türk dostlarımız. Yarın çok geç olabilir. Türkiye’ye sığınan ve laik bir İran’ı savunduğu için İran’dan kaçmak zorunda olan Shilan Mirzaei her an İran’a iade edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Shilan, Türkiye’deki İran büyükelçiliği tarafından tehdit edilmiş ve İran hükümetinin baskıları sonucu bugün Türk polisi tarafından tutuklanmıştır. İran’a iadesi onun için felaket olacaktır. Desteğinize ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Videoda konuşan İranlı kadın aktivist Shilan da "Emniyet tarafından bilgi verilmeden gözaltına alındım. İran devletine muhalif, siyasi bir konumdayım. Nereye götürdüklerini bilmiyorum" dedi.