Melek Mosso konserinden dolayı istifa ettirilmişti: AKP'nin Tekirdağ adayı maklube sofrasındaydı

Melek Mosso konserinden dolayı istifa ettirilmişti: AKP'nin Tekirdağ adayı maklube sofrasındaydı
Mosso konseri düzenlediği için 7 ay önce Tekirdağ Süleymanpaşa ilçe belediye başkanlığından istifa ettirilen Cüneyt Yüksel, AKP'nin Tekirdağ Büyükşehir adayı olduAKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...
Mosso konseri düzenlediği için 7 ay önce Tekirdağ Süleymanpaşa ilçe belediye başkanlığından istifa ettirilen Cüneyt Yüksel, AKP'nin Tekirdağ Büyükşehir adayı oldu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yarın Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylarının da aralarında olduğu 16'sı büyükşehir, 47 ilin belediye başkan adayını açıklayacak.

Adana'da Fatih Mehmet Kocaispir, Ankara’da Turgut Altınok, Antalya'da Hakan Tütüncü, Diyarbakır'da Mehmet Halis Bilden, Gaziantep’te Fatma Şahin, Hatay'da Mehmet Öntürk, İzmir'de Hamza Dağ’ın açıklanması beklenirken; Tekirdağ'da da Cüneyt Yüksel isminin açıklanacağı belirtildi.

Maklube fotoğrafı ortaya çıktı

İsimlerin netleşmesinin ardından; AKP’nin Tekirdağ Büyükşehir Başkan Adayı olması beklenen Cüneyt Yüksel’in ‘maklube’ sofrasındaki fotoğrafı ortaya çıktı.

Öte yandan söz konusu fotoğrafın, 2017 yılında; iktidara yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler tarafından paylaşılması dikkat çekti.

Güler, 2017’de paylaştığı fotoğrafa, “Bu maklube sofrasındakilerin bazıları tutuklu bazıları da kaçtı. Biri de himaye görüyor! Himaye eden hesabını tabii ki verecek. Az sabır” notunu düşmüş.

Melek Mosso konserinden dolayı istifa etmişti

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Kiraz Festivali’nde, Melek Mosso'ya konser verdirttiği için hükümete yakın isimler tarafından hedef gösterilmiş ve baskılara dayanamadığı için istifa etmişti.

Belediye Başkanlığı görevine ise vekaleten AKP'li meclis üyesi Hüseyin Uzunlar getirilmişti.