Meral Akşener: Sinan Ateş'in katillerinin üstünü örtenler, bebek katilinin mektubunu okuttu

Meral Akşener: Sinan Ateş'in katillerinin üstünü örtenler, bebek katilinin mektubunu okuttu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya Kepez'de düzenlenen mitingde konuştu. Akşener, "Bizi birbirimize düşüren ve 21 yıldır herkesi kavga ettiren, kıyafet üzerinden, davranış üzerinden hakaret edilen siyasi tavır...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya Kepez'de düzenlenen mitingde konuştu. Akşener, "Bizi birbirimize düşüren ve 21 yıldır herkesi kavga ettiren, kıyafet üzerinden, davranış üzerinden hakaret edilen siyasi tavır inşallah 14 Mayıs akşamı addaya gidecek ve Recep Bey ve arkadaşlarının Cumhurbaşkanlığı Makamından saygıyla uğurlandığı ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun alkışlarla oturtulduğu bir an yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"ADAMLARIN SİNİR SİSTEMİNİ LAÇKA EDİYORUM"

İYİ Parti kurulmasaydı bugün bu kürsüden konuşan kardeşlerimiz, arkadaşlarımız acaba konuşuyor olabilecekler miydi? İYİ Parti kuruldu, bir şey değişti ve her şey değişti. Bana olmadık hakaret ve tehditlerin yapıldığı bir 5 yıl geçirdik. Korkmadık. Çalmadık. Birleşe birleşe kazandık. Önce 2018’de CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile beraber Millet İttifakı’nı kurduk. Gene olmadık hakaret ve iftiralar atıldı. FETÖ’cü olduk, PKK’lı olduk. Adamların sinir sistemini laçka ediyorum. Aynı anda hem FETÖ’cü hem ateist hem PKK’lı; Urfa’ya, Van’a gittiğimde de faili meçhulcü ilan ettiler. Ulan manyaklar aynı anda bunlar olunur mu? Siz kafayı yediniz. Kişi kendinden bilirmiş. Ben ki hacıyım, 7 yaşından beri 5 vakit namaz kılarım, beni kafir ilan ettiler. 

"GÖKYÜZÜNE BAKACAĞIZ"

Bedava başbakanlık yok. Ben başbakan olmaya talibim ama pazarlıkla değil sizin helal oylarınızla. O oyları aldıktan sonra Sinan Ateş kardeşimin kızları ve Ayşe Ateş’in göz yaşlarını silmek için o katilleri bulmak benim boynumun borcudur. Ant oldun nereye kaçtılarsa bulup çıkarmak benim görevim olacak. Bugün Sinan’ın katillerinin üstünü örtenler, bebek katilinin mektubunu okuttular. Hepimizin yüzünü yere eğdiniz. Ben kaldıracağım. Gökyüzüne bakacağız. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. 

100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Bu arkadaşlar o kadar bedavacılığa alıştılar ki, yandaş kayırmaya alıştılar ki seçime giderken oculuk buculuk devam ettirmeye çalışıyorlar ama millet yemiyor. Seçimi kazanacağız, 100 bin öğretmen tayin edeceğiz. Antalyalılar turistlerin hizmetinde. Ama onların kaldıkları yerlerle ilgili bir vergi var. Onlar birilerinin cebine giriyor, sizden çıkıyor. O vergiyi kaldıracağız. 

ÇALINAN SORULAR

2020’de çalınan sorular sebebiyle KPSS’de haklarını kaybetmişlerrin mağduriyetini gidereceğiz. Esnafın yanında olacağız. Kiralar uçmuş Antalya’da. Bir memurun Antalya’da herhangi bir ilçede ev bulması mümkün değil. Belediye başkanlarımıza merkezi bütçeden pay vereceğiz. 

EMEKLİ MAAŞLARI

5500 liralık emekli maaşını 7500 yaptılar ama 6500 alana da 7500 oldu. Aradaki farkı gidereceğiz. 

"MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ"

Hukukun üstünlüğünü yeniden inşa edeceğiz. Kayırmayı kaldıracağız. 82 puan almış, atanamamış gençler gördüm. AK Parti’de ayısı dayısı olan 52 puanla, 64 puanla atanmış gençler gördüm. Mülakatı ortadan kaldıracağız. Haksızlığa uğramış gençlerimize istihdam yaratacağız. 

SURİYELİLER GİDECEK

Tam 3 yıl boyunca dolaştım ve sizi dinledim. Partimi övmedim. Ama şimdi seçime gidiyoruz. Oylarınızı istiyorum.

Suriyeliler gidecek. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin değerlerine yeniden sahip olan, gençlerin taleplerine uygun bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.