Meral Akşener'den 'siyasi cinayet' açıklaması: Terör örgütü muhipleri rahatsız

Meral Akşener'den 'siyasi cinayet' açıklaması: Terör örgütü muhipleri rahatsız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Sivas’ta yaptığı konuşma sırasında “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi, onun için de hiçbirimiz korkmadık” demişti.Akşener'in sözleri kamuoyunda...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Sivas’ta yaptığı konuşma sırasında “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi, onun için de hiçbirimiz korkmadık” demişti.

Akşener'in sözleri kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Evrensel Gazetesi muhabiriyken katledilen Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, gözaltında faili meçhul cinayet sonucu öldürülen Mecit Baskın'ın oğlu Avukat Eren Baskın ve çok sayıda insandan tepki yağmıştı.

İYİ Parti lideri Akşener, bugün İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı'nda basına açıklamalarda bulundu.

Söyleminin arkasında duran Akşener, "Sinan Ateş'in katledilmesiyle ilgili olarak mertlik ve cinayet sözünü kullandım, suikast demedim" dedi.

"Terör örgütü muhipleri"nin söyleminden rahatsız olduğunu ifade eden Akşener, benim için sakınca yok diye konuşmasını sürdürdü.

Akşener konuya ilişkin şu sözleri kaydetti:

"Sinan Ateş'in katledilmesinde, mertlik ve cinayet dedim. Suikast değil. Biz geçmiş dediğimizde akla 70'li yıllar gelir. O zaman bu tür işler olurdu. Onu övmek mümkün değil. Ama dedim ki o dönemde yapılırdı fakat mertlik vardı. Korkmazdık, asıl mesele bu. Hrant Dink'te olduğu gibi sırtından vuruluyorsa namertlik kol geziyor demektir. Terör örgütü muhipleri rahatsız, benim için sakınca yok"

Ne olmuştu?

Dün partisinin Sivas teşkilat buluşmasına katılan Akşener, şunları söylemişti:

“Sinan Ateş’i torbacılar katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi, onun için de hiçbirimiz korkmadık. O çocuğun babasını torbacılar katletti, onların ne yapacağını bilmiyor. Bir çocuğa bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Sizden talep ediyorum, önce bu adamı seçin, sonra bizi seçin. Bu çocukların ahının yerde kalmaması için bizi seçin.”