Meslek örgütleri Ankapark’ı inceledi: ‘Ankapark milli servet değil, milli ihanettir’

Meslek örgütleri Ankapark’ı inceledi: ‘Ankapark milli servet değil, milli ihanettir’
Ankapark’ta, plan davasından, ihale süreçlerine kadar onlarca hukuksal süreci yürüten Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ye bağlı meslek örgütleri temsilcileri, tematik parkta incelemelerde bulundu. Atatürk Orman...

Ankapark’ta, plan davasından, ihale süreçlerine kadar onlarca hukuksal süreci yürüten Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ye bağlı meslek örgütleri temsilcileri, tematik parkta incelemelerde bulundu. Atatürk Orman Çiftliği alanına hukuksuz bir şekilde kurulan ve çürümeye terk edilen, Ankapark’ı gezen, meslek örgütleri temsilcileri, Ankapark’ın bir ihanet projesi olduğunu ifade ettiler. 

İncelemeye Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Başkan Yardımcısı Ali Atakan, Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Ceren İlter Soy, Şube Sekreteri Ömer Dursunüstün, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkan Yardımcısı Rümeysa Karataş, Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kukul ve uzmanlar katıldı.

Yapılan basın açıklamasında konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Atatürk Orman Çiftliği alanında Atatürk’ün şartlı bağışına, vasiyetine ve hukuka aykırı yapılan Ankapark’ta gördüğümüz, Gökçek’in ve Ak Parti iktidarının, yerel yönetimlerdeki vizyonsuzluğunun, Başkent’e ihanetinin ve kamu kaynaklarının nasıl israf edildiğinin temsilidir” ifadelerini kullandı. Ankapark’ın yapıldığı alanın Atatürk Orman Çiftliği alanı olduğunu ve nasıl kullanılacağının Atatürk’ün şartlı bağışında belirlendiğini ifade eden Candan, “Ankapark milli servet değil, rejime karşı işlenmiş milli ihanettir” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:


'FİZAN'A DA GİTSE ONU YARGILATMAK BYNUMUZUN BORCU'
“İhaneti gerçekleştirenlerin Gökçek başta olmak üzere, yargılanması ve zararın tazmin edilmesi için mücadelemiz devam edecek. Gökçek benim de içinde olduğum oda başkanları hakkında ‘Ankapark üzerinden, iftira atıyorlar’ diyerek dava açtı. Davadan beraat ettik ama itiraz etti. Şimdi dava, Yargıtay aşamasında. Bugün burada gördüğümüz manzara ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Gökçek, Ankapark’ta, giriş kapısının üstünde bulunan iki kümbetin altındaki katta, saltanat tahtı gibi kendisine makam odası yaptırmış. Saltanat makamının kapısına dayandık ama kendisi yoktu. Fizan’a da gitse onu yargılatmak boynumuzun borcu.”

‘BAŞKENTİN ORTASINDA BİR ENKAZ ALANI’
Açıklamada konuşan Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Ceren İlter Soy, “Ankapark’ta gördüklerimiz, salt biz mücadele eden meslek örgütlerini değil, tüm kenti dehşete düşürecek talanı gösteriyor” dedi ve şunları kaydetti:“Bunun nedeni kentin plansız ve akılcılıktan uzak bir şekilde planlanması. Ankapark, başkentin ortasında bir enkaz alanına dönüşmüştür. Bu alandaki enkazın giderilmesine yönelik çözümler Atatürk Orman Çiftliği’nin kuruluş felsefesine göre yapılmalıdır. Doğal ve kültürel miras alanına karşı yapılan ihanetin hesabının verilmesi için meslek örgütleri olarak mücadeleye devam edeceğiz.”