Meteoroloji uzmanı tarih verdi: Kar yağışı İstanbul'u esir alabilir

Meteoroloji uzmanı tarih verdi: Kar yağışı İstanbul'u esir alabilir
Yeni yılla birlikte İstanbul'a beklenen kar geliyor. Kar yağışıyla ilgili vatandaşları uyaran Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıklarının da düşeceğini aktardı. Şen, iki sence önceki gibi İstanbul'u esir...

Yeni yılla birlikte İstanbul'a beklenen kar geliyor. Kar yağışıyla ilgili vatandaşları uyaran Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıklarının da düşeceğini aktardı. Şen, iki sence önceki gibi İstanbul'u esir alacak bir kar yağışının etkili olabileceğini söyledi.

İstanbul'da kış aylarının gelmesine rağmen beklenen kar yağışı bir türlü gelmedi. Meteoroloji uzmanlarından ise ocak ayının ilk haftasından sonra sıcaklıkların büyük oranda düşeceği ve beklenen kar yağışının görüleceği bildirildi.

Türkiye'nin ocak ayının ortasına kadar çok sert bir kutup soğuğuyla karşılaşabileceğine işaret edildi.

Hava sıcaklığının düşeceğini öğrenen İstanbullular, beklenen kar yağışına ilişkin meteoroloji uzmanlarının uyarılarına odaklandı. Kar yağışı olup olmayacağı merak edilirken Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, kar yağışıyla ilgili kritik açıklamalar yaptı.

Sıcaklıklar birden düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) tahminlere göre; yeni yılın ilk haftasında yağmur beklenirken, sonrasında ise kutup soğukları yaşanabilir. Beklenen kar yağışına ilişkin konuşan Prof. Dr. Şen, "Hava sıcaklıkları ortalamanın üstündeydi ve yağış azdı. Ancak 10-11 Ocak gibi soğuk hava dalgası geliyor. İstanbul'da kar yağışı da görülebilir. Şu an için henüz 10 gün var, ancak bu olasılık artabilir. Soğuk hava, sıcaklıkların 5-6 dereceye kadar düşebileceği bir dönemi işaret ediyor" dedi.

Kar yağışı için tarih verdi

Şen açıklamasının devamında ise kar yağışına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Sistemler değişmezse bu sistemin İstanbul'da kar yapacağını tahmin ediyorum. Bu sistem öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. 2 sene önceki gibi bir kar yağışı da olabilir. Tahminime göre ayın 10'u akşamı gibi başlayıp perşembe cuma gibi İstanbul'da etkili olur. Önümüzdeki hafta sonu devam edecek gibi. Sonra Anadolu'ya kayacak bu sistem."