Meteoroloji ve AFAD art arda uyardı: 24 kentte sağanak ve kar alarmı

Meteoroloji ve AFAD art arda uyardı: 24 kentte sağanak ve kar alarmı
Yeni hava durumu haritasını yayımlayan Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar geldi. Yarın için İstanbul dahil birçok ilde kar ve kuvvetli sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava...

Yeni hava durumu haritasını yayımlayan Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar geldi. Yarın için İstanbul dahil birçok ilde kar ve kuvvetli sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Cuma gününden itibaren batı bölgelerde azalarak mevsim normalleri altına düşecek.
Meteoroloji hava tahmin raporuna göre çarşamba günü yurdun, Batı ve Orta Karadeniz dışında, büyük bölümünde sağanak bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu illerinde ise yarın görülecek karla karışık yağmurların yüksek kesimlerde kar yağışına döneceği belirtildi. Kıyı ege için ise kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Üç büyük kentte sağanak etkili olacak

Yağışların Kuzey Anadolu'da da kar biçiminde olacağı tahmin ediliyor. Başkent'te sıcaklığın 12, İstanbul'da 13 ve İzmir'de 16 derece olacağı hava tahmin raporuna yansıdı.

3 kent için kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre öte yandan, yarın beklenen yağışların; Ardahan ve Kars çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Erzurum çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak kuvvetli yağışların zamanla gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar, yüksek ve dağlık kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması öngörülüyor.

AFAD da uyardı

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında şöyle denildi: "Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Siirt'in batısında kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur ve sağanak; Van'ın güneyi, Hakkari'nin kuzeyi ile Bingöl'ün yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.
Vatandaşlarımızın sel, su baskını, kar yağışı beklenen bölgelerde don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."