Meteoroloji'den 17 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar geliyor

Meteoroloji'den 17 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık yayımladığı hava tahmin raporunu nda 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulundu. Yurdun genelinde sağanak yağışların etkili olması beklenirken vatandaşlardan dikkatli olmaları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık yayımladığı hava tahmin raporunu nda 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulundu. Yurdun genelinde sağanak yağışların etkili olması beklenirken vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

Hafta sonu yurdun genelinde sağanak yağışların etkisini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yayınlanan son hava tahmin raporuna göre 17 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Samsun ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Çanakkale’nin güney, Balıkesir’in batı kıyıları ve Muğla kıyıları ile Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

17 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Sarı kod uyarısı alan iller: Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bursa, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Burdur, Isparta ve Antalya

Turuncu kod uyarısı alan iller: Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar geliyor

Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.