Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı: Dondurucu soğuklar için alarma geçildi

Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı: Dondurucu soğuklar için alarma geçildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftada soğuk havanın yurdun genelinde etkisini artıracağını duyurdu. Kar yağışının Marmara'yı beyaza bürümesi beklenirken İstanbul ve kuzey illerde ise karla karışık yağmur bekleniyor.Türkiye'de...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftada soğuk havanın yurdun genelinde etkisini artıracağını duyurdu. Kar yağışının Marmara'yı beyaza bürümesi beklenirken İstanbul ve kuzey illerde ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Türkiye'de son 1 ayda yağışların artmasıyla barajlarda doluluk oranı yükseldi. İstanbul'da yağan son yağmurlarla barajlardaki doluluk oranı yüzde 41'den yüzde 47'ye çıktı.

Hafta sonu yurdun genelinde etkisini gösteren sağanak yağışlar sonrası Meteoroloji yeni uyarılarda bulundu.

Hafta sonuna doğru Marmara'yı buz tutacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; önümüzdeki hafta başında sıcaklık yükselecek. Hafta sonuna doğru ise sıcak hava, yerini sağanak yağış, kar ve fırtınaya bırakacak. Hafta sonu Marmara, Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. İç Anadolu, Akdeniz, ve Doğu Karadeniz'de sağanak yağış etkili olacak.

İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor

İstanbul'da ise hafta başından çarşamba gününe kadar güneşli bir hava hakim olacak. Cuma ve cumartesi günleri sağanak yağış beklenirken, pazar günü ise karla karışık yağış bekleniyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olabilir.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "İç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının, Salı gününden itibaren artmaya başlayacağı mevsim normalleri civarına, kuzey ve batı bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor" denildi.