Metin Lokumcu davası: Orada değildim ama tutanağı imzaladım

Metin Lokumcu davası: Orada değildim ama tutanağı imzaladım
Artvin’in Hopa ilçesinde, 2011 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki AKP mitingi öncesi polisin sıktığı biber gazından etkilenerek ölen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin 13 polisin yargılandığı...

Artvin’in Hopa ilçesinde, 2011 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki AKP mitingi öncesi polisin sıktığı biber gazından etkilenerek ölen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin 13 polisin yargılandığı davanın 7’nci duruşması Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gazete Duvar’dan Fatih Saygın’ın haberine göre; duruşmaya yargılanan polislerin dinlenmesiyle başlandı. İlk olarak Ankara’dan SEGBİS ile bağlanan polis Şener Özdemir dinlendi. Olay yerinde olanların tutanağını imzaladığını fakat orada bulunmadığını ifade eden Özdemir, “Usulün gereği olarak imzaladım, her görevde imzalanır. Ben orada değildim ama görevim vardı” dedi.

‘İMZA İÇİN EVİME GELDİLER’
Tanık polislerden Ahmet Cevat Aksoy ise olay günü Hopa’da olduğunu kaydederek, “Telsizim açıktı benim anladığım kadarıyla talimat emrini kaymakam verdi diye hatırlıyorum” dedi.

Bir diğer tanık polis Ramazan Ceylan ise olayları görmediğini fakat imza için evine ekip geldiğini söyledi. Ceylan, “Müdürlerin hepsi imzaladı sen neden sorun çıkarıyorsun?’ dedi. Ben de imzaladım. İbrahim Atakol olabilir imzalatmaya gelen. Terörden sorumlu büro amiriydi. Ben de imzaladım” sözlerini kullandı.

Tanık polis Kemal Bayraktar da tutanağı gönül rahatlığıyla imzaladığını ifade ederek “Metin Lokumcu’yu hatırlıyorum. Rahmetlinin elinde taş vardı. Polisleri engelliyordu” diye konuştu.

‘TUTANAKTA YAZANLARIN HEPSİ BANA AİT DEĞİL’
Tanık polislerden olan ve başka bir suçtan Eskişehir L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan İbrahim Atakol’a SEGBİS ile bağlanıldı. Atakol, olay tutanağının ortaklaşa imzalandığını, tamamı hakkında bilgi sahibi olmasının mümkün olmadığını ifade ederek, “Tutanakta yazanların hepsi bana ait değil” dedi.

FİNCANCI: KALP KRİZİ DELİLİ OTOPSİ KAYITLARINDA YOK
Duruşmada TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da TTB’nin raporunu açıkladı. Lokumcu’nun otopsi raporunda biber gazının etkisiyle kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğinin yer aldığını ifade eden Fincancı, “TTB heyeti olarak illiyet bağını değerlendirdik. OC gazı (biber gazı) ve CS gaz birlikte kullanıldığında solunum yollarını daha çok etkiliyor. Bu gazların öldürücü olduğunu söylüyorduk. Göğüste bir sıkışma sebebiyle hastaneye gidiliyor. Kendisinde mevcut bir hastalık ve tıbbi kayıt yok. Kalp krizinin delili otopsi kayıtlarında yok” dedi.

Duruşmaya bugün de devam edilecek.