MHP Gaziantep Milletvekili Atay, hastanedeki bıçaklı saldırı sonrası iki günlük iş bırakma eylemini eleştirdi

MHP Gaziantep Milletvekili Atay, hastanedeki bıçaklı saldırı sonrası iki günlük iş bırakma eylemini eleştirdi
Gazete Pencere Haber MerkeziGaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde bir sağlık çalışanına bıçaklı saldırıyı protesto etmek için il genelindeki bütün polikliniklerdeki iki günlü iş bırakma eylemini MHP Gaziantep...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde bir sağlık çalışanına bıçaklı saldırıyı protesto etmek için il genelindeki bütün polikliniklerdeki iki günlü iş bırakma eylemini MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay başhekimliği eleştirerek "Kendi beceriksizliğinin faturasını halka kesip iki gün çalışmamak nedir" dedi.

Sermet Atay, Twitter (X) hesabından şöyle yazdı:

"GAUN hastanesinde yaşanan olayı ve sorumlularını kınıyoruz. Ama hastanede gerekli güvenlik tedbirini almak Başhekimliğin görevi değil mi? Kendi beceriksizliğinin faturasını halka kesip iki gün çalışmamak nedir? Sorumluluk gerekli tedbiri alamayan yönetimdedir! Gereği yapılmalıdır."

İki günlük iş bırakma eylemi kararı alan Hekimsen ise eylemle ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleşen olay bir kez daha göstermiştir ki kamu içerisinde yer alan sağlık kuruluşları güvenlik anlamında can çekişmektedir. Bu anlamda Hekimsen sendikası olarak hekim ve sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanamadığı, tedbir anlamında yetersiz kalındığı için 07-08 Eylül tarihlerinde acil servis ve poliklinikleri, acil ve onkolojik vaka ameliyatları, doğum salonu, tüm yatan hasta servis çalışanları ve evde bakım birimi hariç olmak üzere tüm polikliniklerde 2 gün iş bırakma eylemi yapılacaktır. Çalışma arkadaşlarımızın, güvenlik nedeniyle iş yerlerine gitmemeleri önem arz etmektedir."