MHP’li Başkan Rafet Vergili, AKP adayı Özkan Çetinkaya’nın FETÖ’cü olduğunu söyledi

MHP’li Başkan Rafet Vergili, AKP adayı Özkan Çetinkaya’nın FETÖ’cü olduğunu söyledi
Karabük’te AKP ve MHP, 31 Mart’ta yapılacak seçimlere ayrı adaylarla giriyor. Mevcut MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili, AKP’nin Adayı Özkan Çetinkaya’nın FETÖ’cü olduğunu iddia etti.Karabük’te üç dönemdir belediye...
Karabük’te AKP ve MHP, 31 Mart’ta yapılacak seçimlere ayrı adaylarla giriyor. Mevcut MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili, AKP’nin Adayı Özkan Çetinkaya’nın FETÖ’cü olduğunu iddia etti.

Karabük’te üç dönemdir belediye başkanı olan MHP’li Rafet Vergili’nin karşısına, AKP tarafından Özkan Çetinkaya çıkarıldı.

Halk Tv'den Ali Macit'in haberine göre; AKP'nin Çetinkaya’nın adaylığını açıklamasına en sert tepki MHP’li belediye başkanı Rafet Vergili’den geldi. Vergili, Çetinkaya'yı, okuduğu üniversite nedeniyle FETÖ’cü olmakla suçladı.

''Cumhur İttifakı beraberliğimiz 15 Temmuz akşamından sonra başladı''

MHP lideri Devlet Bahçeli ile yakınlığıyla bilinen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Özkan Çetinkaya’nın adaylığını çok sert ifadelerle eleştirdi. 15 Temmuz’dan sonra Cumhur İttifakı’nın ortaya çıktığını belirten Çetinkaya, şu sözleri söyledi:

"Aday açıklandığında Cumhurbaşkanımızın arkasında ‘Alfred Üniversitesi’ yazıyor. Bu Alfred Üniversitesi, FETÖ’nün bir okulu. Bunu buraya yazmaları çok büyük ayıptır. Bizim bütün Cumhur İttifakı beraberliğimiz, 15 Temmuz akşamından sonra başlamıştır. Ben 15 Temmuz’da herkesten önce itiraz ettim. Eğer FETÖ’cüler darbeyi gerçekleştirebilseydi, belki biz bugün yoktuk. Belki de hapisteydik bilemiyoruz. Böyle bir örgütle mücadele edildi. Bu şimdi o örgüte bir işarettir. Alfred Üniversitesi, YÖK tarafından yasaklanmıştır ve FETÖ’nün bir üniversitesidir bu.

''Bunlar teşkilattaki masonlardır''

Arkadaşlar diyor ki, "Biz kavga etmek istemiyoruz". Biz kavga etmedik, hep gerçekleri söyledik. Bunlar teşkilattaki masonlardır. Şu anda dünyanın her yerinde masonlar birbirlerini bir iki işaretten tanır. Şimdi diyor ki, "Ben AKP’liyim, ben gençlik kolları adayıyım. FETÖ’den korkmayın biz buradayız" diyorlar.

''Belki hapiste olurduk, öldürülebilirdik''

MHP’li Rafet Vergili, Özkan Çetinkaya’nın diplomasının bile şaibeli olduğunu iddia ederek, bir yerlere mesaj verdiğini belirtti. Vergili, “Diyelim ki Allah korusun o ihtilal gerçekleşmiş olsaydı bizim halimiz ne olurdu? Mutlaka büyük sıkıntılar yaşardık, belki hapiste olurduk, öldürülebilirdik. Yani durum böyleyken, Alfred Üniversitesi diye birileri birine bir mesaj veriyorsa ben buna tepkimi koyarım.”