MHP’li Büyükataman’dan Yılmaz ve Avar’a: “Musul’dan kaçmış siyasetin ergeni, son kullanma tarihi geçmiş bir takım gazeteci bozmaları..."

MHP’li Büyükataman’dan Yılmaz ve Avar’a: “Musul’dan kaçmış siyasetin ergeni, son kullanma tarihi geçmiş bir takım gazeteci bozmaları..."
MHP, Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin açıklamasını eleştiren Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ve gazeteci Banu Avar'a sert tepki gösterdi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Musul’dan kaçmış siyasetin...

MHP, Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin açıklamasını eleştiren Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ve gazeteci Banu Avar'a sert tepki gösterdi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Musul’dan kaçmış siyasetin ergeni, son kullanma tarihi geçmiş bir takım gazeteci bozmaları, genel başkanımızı hedef almaya çalışmışlardır” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Eğer bugünden itibaren 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, saldırılar durmazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse, milletimle açık açık paylaşıyorum ki, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır” açıklaması yapmıştı.

Gazeteci Banu Avar sosyal medya hesabından Bahçeli’nin açıklamalarına tepki göstererek, “Türkiye’yi savaşa sokma görevi mi tevdi edildi ?!” dedi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz da “Sayın Devlet Bahçeli, insanlarda alay  konusu olmak çok mu mutlu ediyor sizi?  Sorumsuz, fevri açıklamalar yaparak ülkeye zarar veriyorsunuz!” açıklaması yaptı.

Öztürk ve Avar’ın açıklamalarına MHP’den tepki gecikmedi.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, yaptığı açıklamada, sert ifadeler kullandı.

“Piyonluğunu yaptığınız efendileriniz gibi…”

Büyükataman, Banu Avar ve Öztürk Yılmaz’a yönelik ise şu ifadeleri kullandı:

"Dünden itibaren; Musul’da devlet görevini eline yüzüne bulaştırıp kaçmış siyasetin ergeni, devlet ciddiyetinden ve tarihimizden habersiz etkisiz bir eleman başta olmak üzere son kullanma tarihi geçmiş bir takım gazeteci bozmaları, nereden fonlandığı herkesin malumu olan sosyal medya trolleri tek merkezden düğmeye basılmış gibi saldırıya geçerek genel başkanımızı hedef almaya çalışmışlardır.

İsmini anmaya bile lüzum olmayan bu tiplerin Türk tarihinden, devlet ciddiyetinden, Türk jeopolitiğinden, Türk teolojisinden, Türkiye’nin bölgesel güç küresel aktör olmasından ve bölgedeki barış ile istikrarı savunmasından doğal bir şey olmadığından habersiz olduklarını bildiğimiz için yaptıkları anlamsız, boş açıklamalara şaşırmadık.

Ancak yine de şunu sormak lazım; siz neyden rahatsız oldunuz ?

Daha çok çocuğun ve sivilin ölmesine Türkiye’nin mani olacak olması sizi niye bu kadar rahatsız ediyor?

Kilometrelerce öteden bölgemize gelen emperyalist güçlerden rahatsız olmadığınız halde Türkiye’nin bölgesindeki gelişmelerde aktif rol oynamasının nesinden gocunuyorsunuz ?

İsrail’in sivil katliamlarına göz yumalım, alkışlayalım mı istiyorsunuz?

Bölgemizde barışın sağlanmasına yönelik adımlardan neden rahatsız oluyorsunuz?

Daha çok kan ve göz yaşı mı istiyorsunuz ?

Eğer piyonluğunu yaptığınız efendileriniz gibi; Türkiye Cumhuriyeti devletinin mazlumlara umut olmasından  rahatsız oluyorsanız bilin ki daha çok rahatsız olacaksınız.

Çünkü; Türkiye tarihe olan sorumluluğunun farkındadır ve daime mazlumların umudu olan bir devlettir.

Ve bundan sonra da öyle olmaya devam edecektir."