Milletvekili listesine giremeyen AKP'li meclis üyeleri İBB'ye geri dönmüş

Milletvekili listesine giremeyen AKP'li meclis üyeleri İBB'ye geri dönmüş
CHP’li Kaftancıoğlu, AKP’den aday adayı olan fakat milletvekili listelerine giremeyen İBB Meclisi üyelerinin görevlerini sürdürdüklerine dikkat çekti.Parti içerisinde çalışmalarına devam eden eski CHP İstanbul İl Başkanı...

CHP’li Kaftancıoğlu, AKP’den aday adayı olan fakat milletvekili listelerine giremeyen İBB Meclisi üyelerinin görevlerini sürdürdüklerine dikkat çekti.

Parti içerisinde çalışmalarına devam eden eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi üyesiyken aday adayı olan fakat vekil listelerine giremeyen AKP’lilerin görevlerine geri döndüklerini duyurdu. Benzer durumdaki CHP’lilerin üyeliklerinin düştüğünü hatırlatan Kaftancıoğlu, iktidarın çifte standardını ifşa etti.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Kaftancıoğlu, “Yakalandınız! Sehven dışında ne diyeceksiniz meraktayım” diyerek, “Milletvekili listesine girmiş birinin istifa etmeden başvurduğu adaylıktan sonra meclis üyeliğine de devam etmesi mümkün olamaz. Ayrıca listeye yazılan birinin de bugün Büyükşehir meclisine katılması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“YASA TANIMAZLIK YAPMADIĞIMIZ GİBİ PAZARLIK DA YAPMAYIZ”

CHP’li eski üye Doğan Subaşı örneğini veren Kaftancıoğlu, “Doğan Subaşı İBB meclis üyesi değil ve toplantılara katılamıyorsa bu kişi için de aynı kurallar ve kanunlar geçerli” dedi.

“Gereği yapılmazsa kişiyi ve belgeleri açıklayacağım” yazan Kaftancıoğlu devamında şu ifadeleri kullandı:

Madem ‘idare edin’ diyorsunuz Doğan Subaşı gelsin İBB meclisini yönetsin, istifa eden diğer iki arkadaşımızda bugün yapılacak büyükşehir meclisine katılsınlar diyeceğim, ama demem çünkü CHP olarak biz yasalara saygılıyız. İşimize gelince yasa tanımazlık yapmadığımız gibi pazarlık da yapmayız.”

“ANLAŞILMASIN DİYE İKİ İSİMLİ OLAN KİŞİNİN TEK İSMİNİ YAZARAK KOYMUŞLAR”

Paylaşımlarına devam eden Kaftancıoğlu, durumun fark edilmemesi için AKP’nin geliştirdiği çözümü ise şöyle anlattı:

Bunu da yazayım gülelim biraz… Açıkgözler anlaşılmasın diye MV’li listelerinde iki isimli olan kişinin tek ismini yazarak koymuşlar. Sehven iş yaptık derken fark edilmesin diye kurnazlık yapmaya kalkmışlar olmayan akıllarınca. Ne yaparsanız yapın, her seferinde yakalanacaksınız!”