MİT adına Twitter hesabı mı açıldı?

MİT adına Twitter hesabı mı açıldı?
Twitter'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) adına hesap açıldığı görüldü. Resmi olarak "T.C. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı" isminin kullanıldığı hesap, Twitter'da 7 Temmuz tarihinde yer almaya başladı. Hesabın...

Twitter'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) adına hesap açıldığı görüldü.

Resmi olarak "T.C. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı" isminin kullanıldığı hesap, Twitter'da 7 Temmuz tarihinde yer almaya başladı. Hesabın açıklama kısmında ise, "Türkiye Cumhuriyeti Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı Resmi Twitter Hesabı" ifadesi yer alıyor. Hesap, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı hesaplarını takip ediyor.

Hesabın ilk paylaşımında, "Ülkemizin en stratejik kurumlarından birini korumaya hazır mısın?" denildiği görüldü.

Mavi tik ve devlet kurumu ibaresi de bulunmayan hesapta "parodi" uyarısı da bulunmuyor. Öte yandan istihbarat dünyasını takip eden çok sayıda insanın takip ettiği hesap, hala faaliyette.

İstihbarat uzmanı açıkladı: Sahte

İstihbarat uzmanı, Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hesabı yalanladı. Darıcılı, "Arkadaşlar, bu hesap sahte. Bilginiz olsun" dedi.