MSB duyurdu: Pençe-Kilit bölgesinde 9 asker şehit oldu

MSB duyurdu: Pençe-Kilit bölgesinde 9 asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 9 askerin şehit olduğunu,  askerinde yaralandığını açıkladı.Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak'ta çıkan çatışmalarda...
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 9 askerin şehit olduğunu,  askerinde yaralandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak'ta çıkan çatışmalarda 9 askerin şehit olduğunu duyurdu.

MSB açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan iki silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı sekize yükselmiştir.

Bölgede devam eden operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 15’e yükselmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Resmi kaynaklardan yapılan açıklamalar dışında, özellikle terör örgütü ve sempatizanlarının sosyal medyadaki manipülatif paylaşımlarına itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

 

Saldırının ardından siyasilerden art arda başsağlığı paylaşımları geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

"Son dönemde gelen şehit haberleriyle millet olarak yüreğimiz yanmaya devam ediyor. Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan beş askerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

"Pençe-Kilit Harekâtı operasyon bölgesinde teröre şehit verdiğimiz kahraman Mehmetçiklerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun..."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı Mehmetçiklerimize de Rabb’imden şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu:

Teröre Lanet Olsun Pençe Kilit Harekatı bölgesinde hain terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, aileleri, sevenleri ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı; yaralı askerlerimize acil şifa diliyorum.