Muharrem İnce'den İYİ Parti lideri Akşener'e ittifak tavsiyesi: Kilit yerlerde ısrar etme

Muharrem İnce'den İYİ  Parti lideri Akşener'e ittifak tavsiyesi: Kilit yerlerde ısrar etme
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP ile iş birliğini reddeden İYİ Parti lideri Meral Akşener ile yapacağı görüşmede kendisine 'kilit yerlerde inat etmemesi' yönünde tavsiyede bulunacağını açıkladı.Yerel seçimlere az...

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP ile iş birliğini reddeden İYİ Parti lideri Meral Akşener ile yapacağı görüşmede kendisine 'kilit yerlerde inat etmemesi' yönünde tavsiyede bulunacağını açıkladı.

Yerel seçimlere az bir zaman kala muhalefet cephesinde ittifak görüşmeleri devame ediyor.

İYİ Parti'den 'ret' cevabı alan CHP, diğer partilerle görüşmeye başladı. İBB Başkanı İmamoğlu ile Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin görüşmesi sonrası İzmir için İnce'nin düşünüldüğü iddia edilmiş, İmamoğlu bu iddiaları yalanlamıştı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gazeteci Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamada, Özel ve Akşener ile yapacağı görüşmelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"İmamoğlu'na senin için ne yapabilirim dedim"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla yaptığı görüşmeyi anlatan İnce, “Ekrem İmamoğlu’nu ben aradım. Kendisini uzun zamandır tanırım. Ben kendisi ile tanıştığımda Beylikdüzü İlçe Başkanı idi. Siyasette bunlar vardır. Bazen biz daha üst makamda oluruz, bazen de yer değiştiririz. Ben onu aradım ve görüşmek istedim. Kendisine şunu söyledim, ‘İstanbul’u kazanmak önemli idi. Ama kaybetmemek daha önemli. Senin kaybetmen Cumhuriyetçilerin moralini bozar. Senin o yeri koruman lazım. Ben senin için ne yapabilirim?’ dedim" dedi.

İnce, "Ben aday olmadığım Cumhurbaşkanlığı seçiminde İstanbul’da 103 bin oy aldım, bir o kadar da iptal edildi. Bu demektir ki Memleket Partisi’nin burada en az 250 bin oyu var. Geçen seçimde 14 bin oy farkla kazandığı düşünülürse bu destek bence önemli. İstanbul’u kaybetmemek lazım” diye ekledi.

Akşener'e ittifak tavsiyesi: Kilit yerlerde inat etme

Özel'den sonra da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geleceğini aktaran İnce, Akşener ile yapacağı görüşmeye ilişkin de, “Meral Hanım siyaseti iyi bilir aslında. Ona da söyleyeceğim şu. ‘Kilit yerlerde inat etme’ tavsiyesinde bulunacağım. Geçen seçim kendi partisi için de çok olumlu bir iş birliği yapmıştı yerel seçimde. Mesela Nazilli’de belediye başkanlığını kazandı. Gerçi İyi Partili başkan sonra AK Parti'ye geçti ama böyle yerler var. Buralarda İyi Parti’nin duruşu önemli. Mesela Mersin’de. Ve daha böyle birçok yer var. En azından böyle yerlerde iş birliği yapmasının iyi olacağını anlatacağım" dedi.