Muhbir ve Aykırı hakkında iddianame hazırlandı: Özdağ'ın ismi de geçiyor

Muhbir ve Aykırı hakkında iddianame hazırlandı: Özdağ'ın ismi de geçiyor
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ajans Muhbir ve Aykırı isimli sosyal medya hesaplarının editörleri Furkan Uludağ, Serkan Kafkas ile Serdar Sönmez ve Ümit Yasin Perinçek'in de bulunduğu 30 şüpheli 15 yıla kadar hapis...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ajans Muhbir ve Aykırı isimli sosyal medya hesaplarının editörleri Furkan Uludağ, Serkan Kafkas ile Serdar Sönmez ve Ümit Yasin Perinçek'in de bulunduğu 30 şüpheli 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

Sabah’tan Dilhan Dumanoğlu’nun haberine göre İiddianamede Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da ismi geçti.

Savcılık iddianamesinde Özdağ’ın ‘provokasyon amaçlı İran vatandaşı görevlendirdiği’ söyledi.

Özdağ’ın İran vatandaşı Ramin Saeidi'yi finanse ettiği söylenen iddianamede Saeidi  ve Özdağ'ın yazışmaları yer aldı.

İddianamede suçlama konusu halkı kin ve düşmanlığa tahrik

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ajans Muhbir ve Aykırı isimli sosyal medya hesaplarının editörlerinin de bulunduğu iddianamede, internette, sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle ilgili halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma niteliğinde paylaşımlar yapıldığı iddia edildi.

İdidanamede Özdağ’ın ismini geçmesi ise dikkat çekti. Savcılığa göre Özdağ nefret söylemleri yapması için İran vatandaşı Ramin Saeidi'yi finanse etti.

Saeidi savcılık sorgusunda, düzenlemelerini yaptığı sosyal medya hesaplarında yayınlanan videoların kurguları için talimatları Özdağ'dan aldığını söyledi. İddianamede, 'AmbargoTV' isimli sosyal medya hesabıyla bağlantılı olduğu tespit edilen Saeidi'nin Ümit Özdağ ile yazışmaları da yer aldı.