Muhtar adayından seçim pankartı: “Ne kadar fakir varsa yardımını keseceğim, maaş için adayım”

Muhtar adayından seçim pankartı: “Ne kadar fakir varsa yardımını keseceğim, maaş için adayım”
Giresun'da bir köy muhtarı adayı “Maaş için muhtar adayıyım. Fakirin değil, zenginin yanındayım” yazılı pankart astı. Zafer Fison ironi yaptığını, fakirlerin umutlarını sömüren siyasetçilere dikkat çekmek istediğini...

Giresun'da bir köy muhtarı adayı “Maaş için muhtar adayıyım. Fakirin değil, zenginin yanındayım” yazılı pankart astı. Zafer Fison ironi yaptığını, fakirlerin umutlarını sömüren siyasetçilere dikkat çekmek istediğini söyledi.

Giresun'da Taşlık köyü muhtarlığına aday olan Zafer Fison’un astığı pankartı görenler okuduklarına inanamadı. Köyde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 3 çocuk babası Fison'un astığı pankart ilgi odağı oldu.

Pankartta, "Maaş için muhtar adayıyım. Fakirin değil, zenginin yanındayım. Ne kadar fakir varsa yardımını keseceğim" ifadeleri yer aldı.

Giresun İleri Haber'de yer alan habere göre, pankartın aslında bir ironiden ibaret olduğunu söyleyen Fison, “Bugüne kadar hangi siyasetçi olursa olsun, kuru vaatlerle garibana, ihtiyacı olana vaatler veriyor sonra ise seçimi kazanınca bütün vaatlerini unutuyor. Amacı muhtar maaşı olmadığını söyleyenler de sadece maaşını alıp hizmeti unutuyor.

Ben de sadece fakirin, fukaranın umudunu siyasete alet etmek isteyenlere karşı bir gönderme yapmak istedim. Bunu anlayanlar amacımın gerçekten fakirin değil, zenginin yanında olmayacağımı bilir.  Ben aday olacakların fakire fukaraya umut verip hayal kırıklığına uğratmaları için bir ironi yaptım” dedi.