Murat Yetkin: Adalet arayışı ayaklar altında

Murat Yetkin: Adalet arayışı ayaklar altında
Murat Yetkin: Türkiye mevcut haliyle bırakın hukuk devleti olmayı, kanun devleti olmakta dahi zorlanan bir görüntü sergilemekteGazeteci Murat Yetkin, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında...

Murat Yetkin: Türkiye mevcut haliyle bırakın hukuk devleti olmayı, kanun devleti olmakta dahi zorlanan bir görüntü sergilemekte

Gazeteci Murat Yetkin, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında verdiği “hak ihlali” kararını uygulamayarak topu Yargıtay’a atmasını eleştirdiği bugünkü yazısında, “Türkiye mevcut haliyle bırakın hukuk devleti olmayı, kanun devleti olmakta dahi zorlanan bir görüntü sergilemektedir” dedi.

25 Ekim 2016’da Kobani Davasıyla bağlantılı olarak PKK üyesi olmak suçlamasıyla tutuklanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gültan Kışanak’ın adalet arayışını da hatırlatan Yetkin, "Avukatları, Kışanak’ın tutukluluktaki azami süre olan 7 yılı doldurduğu halde tahliye edilmemesini protesto ediyor" diye yazdı.

Yetkin, "Kışanak ve Atalay’ı mevcut adalet sistemi içinde birleştiren bir ortak nokta bulunuyor. İkisi de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iktidarını sarsıp devirme girişimi olarak gördüğü davalarda yargılanıyor” diye yazdı.

Yetkinreport.com adresinde yayımlanan yazının tamamını okumak için tıklayın...