Müzik sektöründe tek çatı hareketi

Müzik sektöründe tek çatı hareketi
MESAM ve MSG, ortak bir federasyon çatısında birleşerek, Müzik Sektöründe Eser Sahipleri Federasyonu’nu kurdu. Böylelikle lisans konularında tek muhataplık oluşturulması hedefleniyor.Yaklaşık 25 bin kişiyi temsil eden Türkiye...

MESAM ve MSG, ortak bir federasyon çatısında birleşerek, Müzik Sektöründe Eser Sahipleri Federasyonu’nu kurdu. Böylelikle lisans konularında tek muhataplık oluşturulması hedefleniyor.

Yaklaşık 25 bin kişiyi temsil eden Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ve Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) tek çatı altında birleşerek federasyon kurmaya karar verdi.

Müzik Sektöründe Eser Sahipleri Federasyonu (MSF) adı altında birleşen her iki kurum ortak lisanslama başta olmak üzere, birçok konuda birlikte hareket etmeyi planlıyor.

Başkanlığını, ilk dönem Recep Ergül, ikinci dönem Ferhat Göçer yapacağı federasyoa ilişkin açıklama yapan MSF 1. Dönem Başkanı Ergül, şunları söyledi:

 “Yıllardır beklenen bir yapılanmayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Müzik kullanıcıları, her meslek birliğinin ayrı lisanslama yapmasından dolayı büyük sıkıntı yaşıyordu. Her iki alanda kurulan federasyonların, yapacakları protokol ile artık tek elden lisanslama yapılacak ve tek muhataplık söz konusu olacaktır. Müzik meslek birlikleri, her geçen gün daha da güçlenerek ve kurumsal yapılanmalarını hayata geçirerek  büyük bir atılım içinde olacaklar. Ülkemizde yeteri kadar telif toplanamadığı için, eser sahipleri büyük mağduriyetler yaşadılar. Her geçen gün buna son verme noktasına daha da yaklaşıyoruz.”