Naci Görür'den Marmara'daki depremler sonrası ilk açıklama: Orada canlı bir fay var

Naci Görür'den Marmara'daki depremler sonrası ilk açıklama: Orada canlı bir fay var
Marmara Denizi'nde son 24 saatte 3 kez meydana gelen depremlerle ilgili deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama geldi. Görür, yaşanan depremlerin doğal bir fay hareketi olduğunu ve endişelenecek bir durum olmadığını...
Marmara Denizi'nde son 24 saatte 3 kez meydana gelen depremlerle ilgili deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama geldi. Görür, yaşanan depremlerin doğal bir fay hareketi olduğunu ve endişelenecek bir durum olmadığını belirtti.

Marmara Denizi'nde son 24 saatte 3 deprem meydana gelmesi vatandaşlarda tedirginliğe yol açtı.

Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.2 ve 3.4 büyüklüğündeki depremlerin ardından deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür TGRT Haber.com.tr'den Özge Sönmez'e konuştu.

"4'ten küçük depremleri ciddiye almıyorum"

Marmara Körfezi'ndeki peş peşe yaşanan depremlerin fayların doğal hareketleri olduğunu söyleyen Görür, "Marmara Körfezi'nde yaşanan depremler 4'ten küçük olduğu için hiç ciddiye almıyorum" dedi.

"Orada canlı bir fay var"

Görür açıklamasında şöyle devam etti:

Bunlar her yerde ve her zaman olabilecek depremler. Fay dediğimiz şey ölü olmadığına göre nefes alıyor. Ben uyusam, hiç hareket etmesem kalbimi yine de duyarsınız. Korkacak mısın benden? O yüzden bu depremleri hiçbir şekilde ciddiye almayın. Ama Marmara'da hali hazırda bir deprem bekliyoruz. Orada canlı bir fay var. Bu yaşanan depremler de canlı olduğunu gösterir" ifadelerini kullandı.