Elon Musk, bir günde yaklaşık 12 milyar dolar kaybetti

Elon Musk, bir günde yaklaşık 12 milyar dolar kaybetti
Tesla, SpaceX ve Twitter'da yaşananların ardından Elon Musk'ın cebi de zarar gördü. Musk, servetinden 12 milyar dolara yakın para kaybetti.Eylül 2022’de Twitter’ı satın alan Elon Musk, platformda yaptırdığı değişikliklerle...

Tesla, SpaceX ve Twitter'da yaşananların ardından Elon Musk'ın cebi de zarar gördü. Musk, servetinden 12 milyar dolara yakın para kaybetti.

Eylül 2022’de Twitter’ı satın alan Elon Musk, platformda yaptırdığı değişikliklerle kendi servetine de zarar vermeye devam ediyor. Fakat geçtiğimiz son 24 saat içinde yalnızca Twitter değil, Tesla ve SpaceX şirketlerinin yaşadıklarıyla da büyük bir kayba uğradı.

Öyle ki Forbes verilerine göre Elon Musk, son 24 saatte 11,4 milyar dolar kaybetti. Musk’ın güncel serveti 173,6 milyar dolar seviyesine düştü. Musk’ın serveti, 2022 yılında 219 milyar dolara kadar çıkmıştı.

PEKİ ELON MUSK NEDEN BU KADAR PARA KAYBETTİ?

Ümit Kılınç'ın Webtekno'da yer alan haberine göre birinci ve en gözle görülür nedeni, Tesla hisselerinde yaşanan düşüş oldu. Şirketin hisse değeri, bir günde %9,75 değer kaybetti. Bu düşüşün nedeni, Musk’ın Tesla fiyatlarını düşürmeye devam edeceği açıklamasıydı. Yatırımcılar, indirimli fiyatları pek de olumlu karşılamadı.

Bir diğer neden ise SpaceX’in Mars’a insan taşımayı hedefleyen aracı Starship’te yaşanan aksaklıklar idi. 20 Nisan’da ilk yörünge testi için fırlatılan roket, henüz yörüngeye ulaşamadan, fırlatmadan yaklaşık 5 dakika sonra havada patladı.

Son neden ise elbette mavi kuş Twitter oldu. Musk, Twitter’da bugüne kadar onaylanan hesaplara ücretsiz olarak verilen tüm mavi tikleri kaldırdı. Mavi tik, artık yalnızca Twitter Blue abonelerine özel hale getirildi. Bu değişiklik pek çok kullanıcı ve şirket tarafından eleştirilirken, Musk’ın servetine tam olarak ne kadar yansıdığı bilinmiyor.