Netanyahu açıkladı: Gazze sorumlusu Yahya Sinvar'ın evini kuşattık

Netanyahu açıkladı: Gazze sorumlusu Yahya Sinvar'ın evini kuşattık
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ordunun Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar'ın evini kuşattığını açıkladı.İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürürken Netanyahu'dan da dikkat çeken bir açıklama...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ordunun Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar'ın evini kuşattığını açıkladı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürürken Netanyahu'dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Reuters'ın haberine göre Netanyahu, Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar’ın evinin kuşatıldığını söyledi.

"Yakalamamız an meselesi"

“Dün, güçlerimizin Gazze’de her yere ulaşabileceğini söyledim" diyen İsrail Başbakanı, "Güçlerimiz bugün Sinvar’ın evini kuşattı. Evi onun kalesi olmayabilir, ve kaçabilir ancak onu yakalamamız an meselesi” ifadelerini kullandı.

Gazze'de son durum

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 16 bin 248’e yükseldi.

İsrail hükümeti de 7 Ekim’deki saldırılardan bu yana 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 83, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.