Netanyahu'dan ABD'ye Gazze mesajı: Savaş sonrası hiçbir Filistin otoritesi olmayacak

Netanyahu'dan ABD'ye Gazze mesajı: Savaş sonrası hiçbir Filistin otoritesi olmayacak
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD yönetimine Gazze'ye yönelik saldırıların ardından "burada Filistin otoritesinin olmayacağı" mesajını iletti. ABD yönetimi ise İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin geleceği...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD yönetimine Gazze'ye yönelik saldırıların ardından "burada Filistin otoritesinin olmayacağı" mesajını iletti. ABD yönetimi ise İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin geleceği için burada yönetimin kimde olacağı konusunda karışık sinyaller veriyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki saldırılar sonrası planlarına ilişkin ABD tarafına bilgi verdi. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre Filistin otoritesinin Gazze yönetiminden muaf tutulmasını planlayan Netanyahu, liderliğini yaptığı Likud Partisi üyelerine bu haftaki toplantıda, "savaş sonrası Filistin yönetiminin Gazze'de herhangi bir kontrolüne karşı olduğunu" belirtti.

"Gazze'de hiçbir Filistin otoritesi olmayacak"

Netanyahu, ABD yönetimine Gazze'ye yönelik saldırıların ardından burada Filistin otoritesinin olmayacağı mesajını ileterek, "Savaş sonrası Gazze'de yeniden bir Filistin otoritesi olmayacak, hatta hiçbir Filistin otoritesi olmayacak" ifadelerini kullandı.

ABD yönetimi ise İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin geleceği için burada yönetimin kimde olacağı konusunda karışık sinyaller veriyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, dünkü açıklamasında, İsrail'in saldırıları sona erdiğinde mevcut "Filistin Yönetimi'nin" Gazze'yi yönetecek güvenilirliğe sahip olmadığını öne sürerek, "Gazze'de yönetim nasıl olursa olsun, Filistin halkının isteklerine yanıt vermelidir ve şu anda Filistin Yönetimi bu güvenilirliğe sahip değil" açıklamasında bulunmuştu.