Netblocks duyurdu: Sosyal medyaya erişim yavaşlatıldı

Netblocks duyurdu: Sosyal medyaya erişim yavaşlatıldı
Küresel internet erişimini takip eden Netblocks oluşumu, Beyoğlu’nda gerçekleşen patlamanın ve ilan edilen yayın yasağının ardından Türkiye’de Instagram, YouTube, Facebook ve Twitter’a erişimin yavaşlatıldığını ya da...

Küresel internet erişimini takip eden Netblocks oluşumu, Beyoğlu’nda gerçekleşen patlamanın ve ilan edilen yayın yasağının ardından Türkiye’de Instagram, YouTube, Facebook ve Twitter’a erişimin yavaşlatıldığını ya da bazı internet sağlayıcılar tarafından tamamen durdurulduğunu aktardı.

Netblock’un yaptığı açıklamada, “Canlı ağ verileri, İstanbul’da Taksim’de meydana gelen ölümcül patlamanın ardından sosyal medya platformları Twitter, Instagram, YouTube ve Facebook’un Türkiye’de kısıtlandığını gösteriyor. Yetkililer olayın ardından yayın yasağı koydu” denildi.

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU
CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internete ve sosyal medya platformlarına erişimi kısıtlamasına tepki göstererek uygulama nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Tekin, “Ülkenin en büyük şehrinin merkezinde bir patlama olmuş. İnsanların ölmüş, yaralanmış, herkes merak içinde ama toplumun buna ilişkin haber alma hakkı yok. Neden? BTK Başkanı uygun görmüyor da ondan. Ama başsağlığı mesajını Twitter’dan yayımlamayı biliyor” dedi.

İstanbul Barosu’ndan yapılan açıklamada ise “Bu durum temel hak ve özgürlüklerden bireylerin haberleşme özgürlüğünün ihlali niteliğindedir” denildi.