Nezarethanede görülmemiş firar! Demir parmaklıkları gerdirip böyle kaçtı...

Aydın'ın Didim ilçesinde 18 kaçak göçmenle birlikte yakalanan organizatör M.A.U., konulduğu nezarethanede inanılmaz bir kaçışa imza attı. Şüpheli, müteahhitin ortada koyması gereken demiri koymadığı için parmaklıkları esneterek kaçtı.

Didim'de İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yunan adalarına kaçma hazırlığında olan kaçak göçmenler olduğu bilgisi üzerine sahilde 18 kaçak göçmen ile 3 organizatörü yakaladı.

Kaçak göçmenler işlemlerinin ardından Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. 3 organizatör şüphelisi ise İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alındıktan sonra nezarete konuldu.

Film sahnesini aratmayacak kaçış

Adliyeye sevk edilmeyi bekleyen 3 organizatör şüphelisinden M.A.U., film sahnelerini aratmayacak bir kaçışa imza attı. M.A.U, nezarethanede demir parmaklıkların ortasında olması gereken yatay demirin olmaması nedeniyle, rahatlıkla kaçabildi.

Bu durum, jandarma personelinin güvenliğini tehlikeye atabilecek ciddi bir ihmal olarak değerlendirildi.

Yeniden yakalandı

Jandarma ekipleri firar ettiğini fark ettikleri M.A.U.'yu saatler içerisinde yeniden yakalayıp, gözaltına aldı. Öte yandan şüphelinin firar ettiği o anlar ise nezarethanenin kamerasına da yansıdı.

6 kişi açığa alındı

Aydın Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"4 Aralık günü Didim ilçesinde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 3 organizatör ve 18 kaçak göçmen yakalanmıştır. Gözaltına alınan organizatör M.A.U. nezarethaneden firar ettikten kısa bir süre sonra kolluk kuvvetlerince yakalanmıştır. Göçmen kaçakçılığı operasyonunda, 2 organizatörüyle birlikte mezkur şahıs adliyeye sevk edilerek 6 Aralık günü tutuklanmıştır. Gözaltına alınan şahsın firar etmesi olayı ile ilgili olarak olay günü görevli 6 personel görevden uzaklaştırılmış ve haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır"

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar