Nöbeti Buldan devraldı

Nöbeti Buldan devraldı
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın 2018’deki seçim çalışmaları sırasında çıkan bir kavgada, eşini ve iki oğlunu kaybetmesinin ardından adalet arayışı için Urfa Adliyesi önünde “adalet nöbeti”...

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın 2018’deki seçim çalışmaları sırasında çıkan bir kavgada, eşini ve iki oğlunu kaybetmesinin ardından adalet arayışı için Urfa Adliyesi önünde “adalet nöbeti” tutan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar ‘Kamu memuruna hakaret’ iddiasıyla gözaltına alındı.
Gözaltı işlemi, Şenyaşar ailesine destek olmak amacıyla Urfa’ya giden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın açıklama yaptığı sırada gerçekleşti.
İl Emniyet Müdürlüğü›ne götürülen anne ve oğul Şenyaşar›ı ziyaret etmek üzere Urfa Adliyesi’ne yönelen Buldan, aile üyelerinin yerine temsili olarak oturma eylemi yaptı.
Buldan eylem sırasında, “Biz bugün buraya Şenyaşar ailesinin tutmuş olduğu nöbete destek olmak için geldik. Ancak gördük ki Şenyaşar ailesi burada değil. Bugün geldik gördük ki Şenyaşar ailesi, biz buraya geleceğimiz için gözaltına alınmış. Yaşanan bir hukuksuzluk, adaletsizlik ve vicdansızlık var. Ancak bütün bunların üzerine yeni adaletsizlikler, hukuksuzluklar ve vicdansızlıklar yaratılıyor” şeklinde açıklama yaptı.