Numan Kurtulmuş, iddialı konuştu: Bütün anketlerde AK Parti açık ara birinci!

Numan Kurtulmuş, iddialı konuştu: Bütün anketlerde AK Parti açık ara birinci!
AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Pınar Işık Ardor'un TV100'de sunduğu Pazar Siyaseti'ne konuk oldu.AKP'nin anketlerde açık ara birinci olduğunu iddia eden Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Partiler...

AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Pınar Işık Ardor'un TV100'de sunduğu Pazar Siyaseti'ne konuk oldu.

AKP'nin anketlerde açık ara birinci olduğunu iddia eden Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Partiler bakımından seçim sonuçlarına baktığımızda neredeyse hemen hemen bütün anketlerde AK Parti açık ara birinci parti olarak çıkıyor" dedi.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Sistemin doğası 50+1'i zorunlu kılıyor. Şunu memnuniyetle ifade etmek isterim. Özellikle son aylarda AK Parti'nin Cumhur İttifakı'nın oylarının sürekli bir yükseliş içerisinde olduğunu görüyoruz. Dün İstanbul'da muazzam bir TEKNOFEST vardı. Milyonlarca insan ziyaret etti bu beş gün içerisinde. İnsanlar şöyle düşünüyor. 'Bunu yaparsa Tayyip Erdoğan Yapar. Türkiye'nin ileriye yönelik hamlelerini Tayyip Erdoğan gerçekleştirir. Her dönemin kendi küresel şartları var hem de ülkelerin milli ekonomilerinin şartları var. Şartların değişmesi çerçevesinde atılan ekonomik adımlar alınan tedbirler değiştirilir, revize edilir. Amaç ekonominin çarklarının dönmesidir. Dolardaki herhangi bir spekülasyon bütün dünya ülkelerini etkiliyor. Şunu da görmemiz lazım Türkiye beş altı yıldır çok başarılı bir enerji politikası uyguluyor. Şu anda özellikle finans piyasaları bakımından dünyanın en problemli ülkelerinden birisi İngiltere'dir. İngiltere'de böyle 'Biz size 300 milyar dolar yatırım yapacağız' diyecek bir finansal kaynağın olmadığını cümle alem biliyor. Buradaki sorun maalesef muhalefet tarafındaki arkadaşların Türkiye'nin milli savunma sanayinde katettiği mesafeden rahatsızlık duymalarıdır.

Kurtulmuş, HÜDA PAR ile ilgili olarak şunları söyledi:

"HÜDA PAR, bu dört partinin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın içerisine imza atarak ittifak ortağı olarak gelmemiştir birincisi bu. İkincisi, bu bahsettiğiniz konular üzerinde tartışmayı bile lüzumsuz bir tartışma zemini olarak görüyorum. Anayasamızın ilk dört maddesiyle ilgili bu maddelerin tartışılmaz olduğu meselesi açıktır ve bu konuda AK Parti'nin en ufak bir tereddüdü söz konusu değildir. İkincisi, bu bayrak Türk bayrağıdır. Devletimizin, milletimizin bayrağıdır. Bu bayrak sadece şekilden ibaret de değildir. Sadece hilal ve yıldızdan ibaret değildir. Her bir ayrımının, her bir detayının anlamı vardır. Hilal bağımsızlığımızın, medeniyetimizin sembolüdür."